Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.N. [ Beta ]

24. 05. 2022. 18:39 >> 18:37

KRAJ KARIJERE

Conga se porazom u prvom kolu Rolan Garosa oprostio od tenisa

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga poražen je danas u prvom kolu Rolan Garosa od Norvežanina Kaspera Ruda, čime je završio 18-godišnju karijeru.

 

I pored velike podrške sa tribina stadiona "Filip Šatrije" i velike borbe, Conga je izgubio sa 6:7, 7:6, 6:2, 7:6 posle gotovo četiri sata igre.

Zvaničnici turnira su posle meča organizovali ceremoniju tokom koje se emotivni Conga obratio publici, a prethodno je prikazan video u kojem su o Francuzu govorili Novak Đoković, Rodžer Fererer, Rafael Nadal i Endi Marej.

Conga je u karijeri osvojio 18 titula. Bio je finalista Australijan opena 2008. godine kada je izgubio od Đokovića koji je tada osvojio prvu od svojih 20 grend slem titula.

Od svog prvog meča na ATP turu u septembru 2004. godine i pobjede protiv tada šestog igrača sveta Karlosa Moje, pa sve do ovog posljednjeg na Rolan Garosu, Conga može da se pohvali time da je jedan od samo trojice tenisera koji su pobedili Federera, Nadala i Đokovića kada su bili broj 1.

Nekadašnji peti igrač svijeta je takođe jedan od trojice igrača koji su pobijedili ovu trojicu na grend slem turnirima.

Među Francuzima, Conga ima najviše pobjeda na grend slem turnirima - 121.

Conga je osvojio olimpijsko srebro u dublu zajedno sa Mikaelom Lodrom u Londonu 2012, a bio je i dio tima Francuske koji je 2017. godine osvojio Dejvis kup.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније