Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

P.R. [ Beta ]

05. 06. 2022. 19:25 >> 19:19

NADAL

"Nijesam vjerovao da je ovo moguće, nastaviću da se borim"

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da će se boriti kako bi nastavio karijeru, poslije teške povrede stopala uprkos kojoj je danas osvojio rekordnu 14. titulu na Rolan Garosu, odnosno 22. grend slem titulu u karijeri.

"Teško mi je da opišem kako se osjećam. Nijesam vjerovao da je ovo moguće, da ću biti ovdje kao 36-godišnjak, ponovo konkurentan i da ću ponovo igrati u finalu na najvažnijem turniru u mojoj karijeri. Ovo mi znači sve. Ovo mi daje mnogo energije da nastavim. Želim svima da zahvalim. Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti, ali nastaviću da se borim, pokušaću da nastavim, hvala svima", rekao je Nadal poslije meča.

Nadal je u finalu Rolan Garosa pobijedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:3, 6:3, 6:0 i osvojio 14. titulu na tom turniru i rekordnu 22. grend slem titulu u karijeri.

"Za mene, ali i mnoge ljude koji vole istoriju sporta, ovo je najbolji turnir na svijetu i hvala svima koji su omogućili ovako sjajan turnir. Učinili ste da se osjećam kao kod kuće", dodao je 36-godišnji Nadal.

On je čestitao Rudu na plasmanu u finale i ocijenio je da ga čeka uspješna karijera.

"Bilo je zadovoljstvo igrati protiv tebe ovdje u finalu na Rolan Garosu. Ti si sjajan. Želim da ti čestitam na sjajnoj karijeri koju već imaš. Posebno ove dvije nedjelje, mislim da je ovo vrlo važan korak napred. Veoma sam srećan zbog tebe, tvoje porodice i tvog tima. Želim ti sve najbolje u budućnosti", rekao je Nadal.

On je zahvalio svojoj porodici i svom timu na podršci i rekao da bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

"Potpuno je nevjerovatno, sve stvari koje se dešavaju ove godine. Ne mogu da vam zahvalim na svim stvarima koje radite za mene i koje ste radili. Da nije bilo vaše podrške u teškim trenucima, ništa od ovoga ne bi bilo moguće, odavno bih bio u penziji", naveo je španski teniser.

Rud je prvi put u karijeri igrao u grend slem finalu.

"Čestitam Rafa, ovo ti je 14. titula ovdje i 22. grend slem trofej, svi znamo kakav si šampion. Danas sam saznao kakav je osjećaj igrati protiv tebe u finalu, nije lako, nijesam prva žrtva, znam da ih je i ranije bilo mnogo. Dočekali ste me otvorenih ruku u tvojoj Akademiji, ti i tvoja porodica i zahvalan sam na tome", rekao je Rud.

On je zahvalio svojoj porodici i ekipi na podršci i izrazio nadu da će svi biti uz njega i na putu do nekih drugih grend slem finala.

"Nadam se da možemo da nastavimo ovo putovanje, da ćete mnogo godina biti uz mene. Hvala gradu Parizu i navijačima, ovo je bilo nevjerovatno iskustvo. Svaki put sam igrao pred 10.000 navijača, bilo je lijepo igrati pred punim tribinama, poslije dvije teške godine zbog kovida. Bili ste dobri prema meni, veliko vam hvala. Ovo je velika motivacija da se vratim sljedeće godine i naučim francuski. Nije lako, ali je moguće, ne mogu da dočekam da se vratim", zaključio je Rud.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније