Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

27. 06. 2022. 17:30 >> 17:27

VIMBLDON

Đoković preko Kvona do drugog kola

Odbranu titule na londonskom Vimbldonu srpski teniser Novak Đoković danas je počeo pobjedom protiv 81. tenisera svijeta Sunvu Kvona iz Južne Koreje poslije četiri seta, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Treći teniser svijeta pobijedio je poslije dva sata i 27 minuta, pod krovom Centralnog terena, koji je morao da bude zatvoren zbog kiše u Londonu.

Kvon je bolje počeo prvi set, poveo je sa 3:1, ali je Đoković poslije toga vezao pet gemova i poveo u meču.

U četvrtom gemu drugog seta Kvon je oduzeo servis srpskom teniseru, prednost brejka je sačuvao do kraja i izjednačio na 1:1 u setovima.

Šestostruki šampion Vimbldona je poslije toga zaigrao bolje, u trećem i četvrtom setu napravio je po brejk, a za to vrijeme njegov protivnik nije uspio da mu oduzme servis, pa je Đoković ostvario 80. pobjedu na Vimbldonu koja mu je donijela plasman u drugo kolo.

On je danas postao jedini teniser koji je ostvario najmanje po 80 pobjeda na sva četiri grend slem turnira, Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Australijanca Tanasija Kokinakisa i Poljaka Kamila Majhšaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније