Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ Beta ]

28. 06. 2022. 23:13 >> 23:11

NEVJEROVATNA IZJAVA

Korne: Na Rolan Garosu je bila epidemija kovida, ali smo ćutali

Na Rolan Garosu je bila epidemija kovida, ali niko o tome nije govorio, izjavila je danas francuska teniserka Alize Korne poslije plasmana u drugo kolo Vimbldona.

Upitana da prokomentariše ponovno pojavljivanje pozitivnih slučajeva na kovid među teniserima, a poslije povlačenja Matea Beretinija i Marina Čilića sa Vimbldona, Korne je rekla da je to brine.

"Na Rolan Garosu je bila epidemija kovida, ali niko nije pričao o tome. Svi u svlačionici su to imali (kovid), a ništa nisu rekli", rekla je trenutno 37. teniserka svijeta. Dodala je da je potom viđala djevojke sa maskama, možda jer su znale da postoji zaraza, ili su bile zaražene i nisu htjele da šire zarazu.

Korne je navela i da je uvek bilo odustajanja igrača zbog bolesti.

"Ima igrača koji imaju stomačnjih problema, grip... U prošlosti je bilo masovnih stomačnih problema, bilo je dva, tri, četiri igrača koja su se povlačila, ali to je bio samo peh. Za to ne postoje protokoli", branila se ona.

Francuskinja je istakla da je kovid sada "ušao u navike ljudi, da postoje vakcine", ali je i dodala da ne želi da "potcijeni kovid efekat".

Prema izvoru bliskom Rolan Garosu sa kojim je kontaktirao Frans pres, tokom ovogodišnjeg turnira identifikovana su tri slučaja koronavirusa. To ne uključuje moguće druge testove koji su sprovedeni van nadzora turnira.

Među ova tri slučaja je i Čehinja Barbora Krejčikova koja je jedina koja je to javno prijavila.

Teniski savez Francuske je naveo za AFP da, prema sadašnjim vladinim uputstvima, vakcinacija ili zdravstvena propusnica više nisu potrebni i dodao da "nikoga nisu mogli da primoraju da se testira" za vrijeme turnira.

Međutim, "čim je test pozitivan, igrač se povlači", precizirali su iz Saveza.

Upitana o mogućem vraćanju strožeg zdravstvenog protokola na Vimbldonu, Korne je rekla da se nada da to neće uraditi.

"Već su nam oduzeli bodove. To bi bio šlag na torti", rekla je Korne i dodala da su teniseri već platili cijenu sa godinu dana "balona" i testiranja.

Nekoliko sati nakon konferencije za novinare, Korne je pojasnila svoje komentare na društvenim mrežama.

"Rekla sam da sam sumnjala na nekoliko slučajeva kovida tokom Rolan Garosa, a da nisam imala nikakve dokaze. To je bilo prije svega da naglasim da je virus sada dio naših života i da moramo da se nosimo sa njim", navela je Korne.

Francuskinja je u prvom kolu Vimbldona pobijedila Kazahstanku Juliju Putincevu (6:3, 7:6), a u narednoj rundi igraće protiv Amerikanke Kler Lu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније