Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

O.Z.

03. 07. 2022. 12:33 >> 12:31
1

MOŽE I NEVAKCINISAN

Đoković bi mogao na Australijan open, ukinute kovid zabrane

Novak Đoković mogao bi ponovo da zaigra na Australijan openu 2023. godine nakon što su vlasti Australije ukinule sve zabrane povezane sa pandemijom koronavirusa.

Od srijede, niko ko dolazi u Australiju, a to se odnosi i na strane državljane, neće morati da objašnjava svoj vakcinalni status. Ulazak u zemlju više neće biti uslovljen vakcinacijom.

Teniska godina počela je dramom tada prvog rekata svijeta i njegovim višednevnim zadržavanjem u smještaju za azilante, suđenjem, žalbenim postupkom i deportacijom iz Australije.

Njegov tim sada razmatra mogućnost da u svjetlu novih pravila uloži žalbu na trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Novak Đoković mogao bi da se vrati na Australijan open uprkos trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju koja mu je izrečena nakon cijelog cirkusa koji su mu priredile tamošnje vlasti.

Promjene pravila svjesni su naravo i u Đokovićevom timu i australijski mediji navode da razmatraju mogućnost da zatraže razmatranje izrečene zabrane ulaska jer razlozi zbog kojih mu je početkom godine ukinuta viza više ne postoje.

Đoković je i za ovogodišnji Austtralijan open dobio vizu i posebno izuzeće na osnovu preležanog kovida i negativnog testa, ali je na aerodromu zaustavljen i poslat u smještaj u azilante.

Pravna borba trajala je danima. Njen prvi dio završen je pobjedom Đokovićevog pravnog tima i on je nekoliko dana trenirao na terenima u Melburnu.

Nakon što je država uložila žalbu u novom postupku je Đokoviću ukinuta viza i on je deportovan iz zemlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније