Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Nebojša Šofranac ]

28. 11. 2022. 08:03   >>  08:01

DEJVIS KUP

Aliasim donio pehar

Kanada je juče dala prvi istorijski gol u fudbalu, ali je zapravo veću istoriju ispisala u tenisu. Prvi put u 122 godine istorije osvojili su Dejvis kup! Veliko slavlje u Malagi, popeli su se na teniski krov svijeta nakon pobjede 2:0 nad Australijom u finalu, sve glatko, Sapovalov tukao Kokinakisa, pa Aliasim De Minora, nije igrao Kirios.

Glavni posao Kanada je obavila u polufinalu protiv odlicne Italije, koja im je u četvrtfinalu sklonila sa puta opasnu USA sa Fricom, Tiafoom i jakim dublom. Italija je uspjela da ih dobije i to bez dva lidera Sinera i Beretinija, sa Sonegom i Muzetijem, uz stari dubl Fonjini-Boleli. U polufinalu Sonego je donio novi veliki poen nakon rata sa Sapovalovim, onda Muzeti pao protiv Aliasima, a neumorni Aliasim i Pospisil su zaustavili dubl Fonjini-Beretini, iako se Beretini pojavio na opšte iznenađenje rovit.

Sa njim i Sinerom Italija bi imali veliku šansu da osvoji, a domaća Španija je pala od Hrvatske bez dvojice vodećih na svijetu Alkarasa i Nadala. Onda i Hrvatska prokockala zicer protiv Australije. Tako je Kanada stigla na vrh sa Dančevićem na klupi, nakon izgubljenog finala od Nadalove Španije 2019, a u onom drevnom sistemu bili su polufinalisti 2013 sa Raonićem i Pospisilom kad ih je zaustavila Srbija.

Sad je ovaj dinamik duo Aliasim-Šapo donio salataru, nakon sto su isti oni 2015.godine donijeli Kanadi juniorski Dejvis kup sa 15 odnosno 16 godina samo. Za apostrofirati je progres 22-godisnjeg Feliksa Aliasima sa Tonijem Nadalom. Ove sezone je bio fantastican timski igrac jer je Kanadi donio i ATP kup i Dejvis kup istorijski, a "Ostatku svijeta" prvi Lejver kup pobjedivsi i Đokovica u Londonu. A na gren slemovima za pamćenje meč lopta protiv Medvedeva u četvrtfinalu Australian Opena i epski meč s Nadalom na Rolan Garosu, uz izvrstan finiš godine. Iduće sezone kandidat za gren slem titulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније