Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Н.Р.

29. 01. 2023. 12:42   >>  30. 01. 2023. 08:42 19

STIGAO NADALA

Đoković opet na tronu: Deseta titula na Australijan openu

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Stefanosa Cicipasa iz Grčke 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) u finalu Austalijan opena i došao do desete titule u Melburnu iz isto toliko finala. Đoković se ovim trijumfom izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu vječne liste sa 22.Gren slem titule.

Đoković je odlično počeo meč, dobro servirao, bio siguran sa osnovne linije, lako osvajao svoje gemove u prvom setu.Srpski igrač je u prvom servis gemu Cicipasa imao dvije vezane brejk lopte, ali je Grk spasio obije, osvojio je četiri uzastopna poena i izjednačio na 1:1. Odlučujići brejk Đoković je uzeo u četvrtom gemu, kada je bilo 3:1, nakon toga oba tenisera su zadržavala svoj servis do kraja seta koji je pripao Đokoviću 6:3.

U drugom setu, Cicipas je lako dobio prvi gem, Đoković odgovorio istom mjerom, da bi Cicipas ekspresno došao do 2:1. U četvrtom gemu prijetio je Cicipas koji je imao 15:30 na servis Đokovića koji je uspio da dobije naredna tri poena i poravna na 2:2. U naredom gemu Đoković je imao takođe 15:30 na servis Cicipasa, a bilo je i 40:40, ali je Grk uspio da spasi svoj gem i povede 3:2.Đoković je izjednačio na 3:3 uz jedan izgubljen poen.

Srpski igrač zaprijetio je i u sedmom gemu, opet je imao 15:30, a bilo je I 40:40 nakon što je Grk smeč posalo u aut. Nakon toga, Cicipas je dobio dva duga poena i poveo 4:3. Uzvratio je Đoković i izjedančio na 4:4, dosta težak servis gem za Đokovića, u kojem je imao i dosta sreće.

U narednom gemu Cicipas je imao 40:0 , Đoković je vezao dva poena, ali je Grk ipak poveo 5:4. Deseti gem donio je puno uzbuđenja, imao je Cicipas 15:30 na servis Đokovića, a zatim i set loptu na 30:40, uspio je Đoković da se trgne i sa tri neizvjesna poena poravna na 5:5. Cicipas je u narednom gemu rutisnki došao do 6:5, bez izgubljenog poena. Đoković je uzvratio i drugi set u uveo u taj brejk, 6:6.

U taj brejku Đoković je imao 4:1 i dva servisa, ali se Cicipas vratio na 4:4, da bi Grk opet izgubio poen na svoj servis i Đoković poveo 5:4. Srpski igrač iskoristio je naredna dva svoja servisa i poveo 2:0 u setovima.

Treći set počeo je brejkom Cicipasa, koji je odmah poveo 1:0. Uzvratio je Đoković koji je nakon velike borbe u drugom gemu oduzeo servis Cicipasu i poravnao na 1:1. Uslijedila su po tri sigurna servis gema za oba tenisera za 4:4.U desetom gemu na servis Cicipasa bilo je 30:30, ali je Grk uspio da izjednači na 5:5.

Đoković u narednom gemu dolazi do 6:5, da bi Cicipas već u sljedećem gemu izborio novi taj brejk (6:6). U taj brejku trećeg seta Đoković je bio koncentrisaniji, spretniji, na prvoj promjeni strana imao je veliku prednost 5:1, Cicipas je smanjio na 5:2, a zatim i na 5:3 uz minibrejk. Uslijedio je novi servis Đokovića nakon kojeg je uz dugu razmjenu došao do prve meč lopte (6:3). Cicipas je uspio da osvoji naredna dva poena na svoj servis za 6:5. Đoković je u narednom poenu došao do poena i do nove titule na Austalijan openu.

Tridesetpetogodišnji Srbin je na putu do odlučujućeg duela u Melburnu izgubio samo jedan set od Kuakoa u 2. kolu, a maksimalan je bio u mečevima sa Karbaljes-Baenom, Dimitrovim, De Minorom, Rubljovim i Polom.

Đoković se desetom titulom na Austalijan openu izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju Gren slem titula (22).

Srpski teniser će od sjutra opet biti prvi igrač planete, Cicipas će od ponedjeljka biti na trećem mjestu ATP liste.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније