Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г.

20. 03. 2023. 09:55 >> 09:55

NAKON TITULE U INDIJAN VELSU

Alkaras: Želio sam da igram protiv Novaka, on je jedan od najboljih ikada

Španski teniser, Karlos Alkaras, vratio se na 1. mjesto ATP liste nakon pobjede u finalu mastersa u Indijan Velsu nad Rusom Danilom Medvedevim u dva seta 6:3, 6:2.

Najmlađi broj "jedan" u istoriji tenisa otkrio je šta je bilo presudno da savlada Rusa i osvoji prvi masters u sezoni.

"Ne mislim da se moja igra mnogo popravila od prošle godine, ali ono u čemu sam napredovao jeste da se izborim sa pritiskom i da igram opušteno. To je najvažniije. Zato sam sam sada prikazao sjajan nivo.Ne sumnjam u svoje udarce i osjećam se komforno na terenu. Zato i igram dobro, kada promašim, nema veze. Nije me briga. Pokušavam da svakom udarcu pristupim sto posto. Nijesam očekivao ovo, ali rekao bih da sam igrao savršeno. Protiv Danila je uvijek taktika važna i mora da se odigra savršeno. Zato je izgledalo lako, ali nije", reako je Alkaras.

Španac se osvrnuo i na to što Novak Đoković nije nastupao na turniru i istakao koliko mu znači povratak na vrh ATP liste.

"Sjajan je osjećaj, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je nevjerovatno osjećanje. Novak je jedan od najboljih na svijetu, to je očigledno. Uvijek kažem da moraš da pobijediš najbolje ako želiš da budeš najbolji. Zaista sam želio da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na Turu i nadam se da će se brzo vratiti", zaključio je Alkaras.

Naredni masters igra se u Majamiju od 22. marta do 2. aprila, a ni na njemu neće učestvovati Novak Đoković zbog odluke tamošnjih vlasti da zabrane ulazak nevakcinisanim osobama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније