Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г. [ Beta ]

25. 03. 2023. 21:57   >>  21:57

WTA 1000

Potapova eliminisala Gof u trećem kolu mastersa u Majamiju

Ruska teniserka Anastasija Potapova plasirala se večeras u osminu finala mastersa u Majamiju, pošto je pobijedila šestu igračicu svijeta Koko Gof sa 6:7 (8), 7:5, 6:2.

Potapova, 26. igračica svijeta, do pobjede je došla za dva sata i 39 minuta.

Ruska igračica je bolje otvorila meč i došla do brejka u drugom gemu. Vodila je Potapova sa 5:2, ali je američka teniserka u nastavku napravila dva brejka i osvojila četiri uzastopna gema.

Potapova je uspjela da odvede set u taj-brejk, ali nije iskoristila dvije set lopte, dok je Gof realizovala svoju drugu priliku i slavila sa 10:8.

U drugom dijelu igre sa 5:3 je vodila Gof, da bi četiri vezana gema osvojila Potapova za izjednačenje u setovima.

Ruskinja je treći set osvojila sa dva napravljena brejka, i u osmini finala igra protiv Kineskinje Džen Cinven.

U osminu finala je prošla i finalistkinja Majamija iz 2018. godine Letonka Jelena Ostapenko (22. na WTA listi). Ona je bila bolja od 14. teniserke svijeta Brazilke Beatris Hadad Maje sa 6:2, 4:6, 6:3.

Ostapenko u osmini finala čeka pobjednicu meča domaće igračice Kler Liju i Italijanke Martine Trevizan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније