Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

06. 06. 2023. 19:25 >> 19:49

ROLAN GAROS

Kako je tekao Novakov meč: Ključan detalj savršen taj brejk u drugom setu

Novak Đoković je uspio da se plasira na polufinale Rolan Garosa nakon što je bio bolji od Karena Hačanova 3:1 (4:6, 7:6, 6:2, 6:4).

Srpski teniser je uspio da napravi preokret u jednom maratonskom meču, nakon što je izgubio prvi set, a drugi dobio u taj brejku.

Hačanov je izgledao sigurno na startu, i nakon četiri gema u kojima su oba tenisera čuvala svoj servis dolazi do brejka.

Jedan interesantan podatak je da do kraja drugog seta nije više bilo brejkova.

Taj jedini koji je Rus napravaio bio je dovoljan da osvoji prvi set, a onda u drugom je meč išao na dinamiku svaki teniser čuva svoj servis.

Tako se kod rezultata 6:6 došlo do taj brejka, ali tu je uslijedio spektakl srpskog tenisera koji je atomski dobio neizvejsnu dionicu bez izgubojenog poena sa 7:0.

Momentum koji srpski teniser umi da iskoristi i na iskustvo, jer je u prva dva seta izgledao bezidejno, bez pravog rješenja, i kao da je od maksimalong taj brejka dobio nalet nove energije.

To se vidjelo na startu trećeg seta gdje Đoković pravo svoj prvi brejk odmah na startu. Potvrdio je brejk dobrim servisom, mada je i Rus imao dobrih poena, pogotovo vezanim as udarcima je znao da "diše za vratom Đokoviću".

Sedmi gem trećeg servisa i novi brejk za Novaka, gdje je Hačanov na svoj servis osvojio svega jedan poen.

Đoković je svojim specijalitetom, "drop šotom" stigao do brejka i 5:2, a već u narednom gemu potvrđuje brejk i dolazi do vođstva od 2:1 u setovima.

U četvrtom, nakon prva dva gema gdje oba tenisera brane svoj servis, Đoković ponovo pravi brejk.

Hačanov je dao sav svoj napor da isti vrati i umalo mu je pošlo za rukom, u maratonskom gemu, ali ipak prije svega svojim greškama posustaje i Đoković brani brejk i povećava prednost na 3:1.

I taman kada je izgledalo da je Đoković koraća ka pobjedi, Hačanov u osmom gemu pravi brejk i poravnava rezultat na 4:4.

Treći nosilac, međutim, odmah uzvraća istom mjerom i vraća brejk, koji je odbranio nasvoj servis i došao do pobjede i plasmana u polufinale.

To će biti njegovo 12. polufinale, a igraće sa boljim iz duela Cicipas-Alkaras.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније