Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

06. 06. 2023. 22:45 >> 22:52

ROLAN GAROS

Alkaras u Nadalovom stilu: Cicipas nije imao nikakve šanse

Karlos Alkaras još jednom je potvrdio sav svoj raskošni talenat i tenisko umijeće, u ubjedljivom trijumfu nad Stefanosom Cicipasom 3:0 (6:2, 6:1, 7:6).

Dva tenisera su peti put ukrstili rekete, ali Grk i dalje ne zna za pobjedu protiv sjajnog Španca koji je ovom pobjedom obezbijedio sebi prvo polufinale na Rolan Garosu (prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu).

Cicpas je krenuo silovito, sa čak tri as servisa u prvom gemu, ali je i Alkaras nakon toga pokazaao da ima dobar servis.

Već u trećem gemu brejk za Španca. Imao je i dvije brejk lopte, ali je Cicipas uspio da preživi, al onda pravi duplu servis grešku pa je uslijedio viner Alkarasa.

Prvi reket svijeta je potom dominantno potvrdio brejk dozvolivši protivniku svega jedan poen, a posebno se istakao sjajan forhend kojim je zaključio svoj servis.

Cicipas je uspio da osvoji naredni gem, pokazavši zašto je godinama u vrhu svjetskog tenisa, ali to je sve bilo od njega u prvom setu.

Uslijedila je nova demonstracija moći Alkarasa, prvo svoj servis, a onda pravi brejk u kojem je protivniku dozvolio nula poena.

Cicipasova taktika da čak tri puta proba da izađe na mrežu i iskoristi svpki visinu nisu urodili plodom.

Alkarasu nije preostalo ništa drugo nego da privede set rutinski kraju.

Početak drugog seta i odmah brejk tenisera iz Mursije.

Nije davao Cicipasu ni najmanji ugao za bilo kakvu reakciju, ali i sam Grk je igrao poprilično loše.

Nakon potvrde brejka, konačno gem za Cicipasa, nakon što je pet gemova zaredom izgubio.

I ponovo to je sve što su gledaoci u Parizu imali prilike da vide u drugom setu od Grka, iako su u jednom trenutku podržavali zdužno Cicipasa, Alkaras je jednostavno pokazao da je u nevjerovatnoj formi.

Pored njegove maestralne igre, nevjerovatan je broj grešaka koje je Grk pravio.

U jednom trenutku je pričao sa svojim ocem, Apostolosom, ali ni to nije pomoglo.

Dovoljno je reći da je kod 5:1 u gemovima za Alkarasa, i na Stefanosov servis, Španac došao brzo do 0:40, a Cicipas je napravio duplu servis grešku, i na taj način "častio" rivala sa 2:0 u setovima.

Tu nije bio kraj agonije za Grka, jer je već poslije nekoliko minuta trećeg seta stojalo 3:0, sa svega dva poena koja je uspio da napravi.

I taman kada je izgledao da je Cicipas u nokdaunu, krenuo je da pokazuje "znakove života".  Prvo je prestao da griješi na svom servisu a onda i da spašava meč lopte, čime je uspio da dođe do prvog brejka za ovacije pariške publike, 

Na svom servisu ponovo je dozvolio Alkarasu meč loptu i ponovo je preživio. Treći set je ušao u taj brejk. 

Lavovski se borio grči teniser, ali na kraju ipak Alkaras uspijeva da "slomi" otpor. 

Kasno se Cicipas "probudio" ali i imao je preko puta sebe nevjerovatnog igrača.

Alkaras sada ide na Novaka Đokovića u polufinalu, i sigurno da ima oreol favorita, nakon večerašnje demonstracije atomskog tenisa.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније