Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

19. 01. 2024. 11:44 >> 11:50

AUSTRALIJAN OPEN

Đoković konačno ispod tri sata: Preko Ečeverije do osmine finala

Prvi reket svijeta Novak Đoković slavio je u trećem kolu Australijen opena protiv Tomasa Ečeverije 3:0 setovima (6:3, 6:3, 7:6)

Nakon prva dva kola u kojima je očigledno bilo da se srpski teniser mučio, prije početka tunira žalio se na povredu zgloba, pa je za Prižmićem i Popirinom igrao maratonske mečeve, u trećem kolu je već odradio jedan rutinski posao.

Ovo je bio nevjerovatni 100-i meč u karijeri Đokovića na AO i čak 92. pobjeda.

Ako izuzmemo treći set, gdje je Argentinac pokazao da nije "slučajno" rutinski savladao nekada velika imena tenisa Endija Mareja i Gaela Monfisa rutinski sa 3:0. 

Za razliku od prethodnih duela, Novak odlično otvara meč. Svoj servis dobija sa nulom, a onda u narednom gemu dolazi do brejk lopte na 30:40, ali se Argenitnac odbranio sjajnim poenom.

Nakon još jednog servisa ponovo je bilo "čupavo" na servis Ečeverija, stiglo se do đusa, ali ponovo se 24-godišnji tenser spasio, ovog puta sa dva vezana asa iz servisa.

Đoković je nastavio sa agresivnom igrom i odličnim prvim servisom, a u šestom gemu dolazi do brejka.

Prvo je 32. teniser svijeta duplom servis greškom bukvalno poklonio Đokoviću brejk loptu, ali se potom spasio asom.

Đoković potom dolazi do nove brejk lopte preko drop šota, i primorava Argentinca na grešku i dolazi do brejka.

Ostatak seta je rutinski završio u svoju korist.

U drugom sezu već u trećem gemu pravi brejk, i totalne kontrole meča.

U šestom gemu je Ečeveri zaprijetio, ali Đoković veže tri uzastopna poena i čuva svoj servis.

Brejk u trećem gemu je bio dovoljan za 5:3, a potom u devetom gemu na servisu 32. tenisera svijeta, Novak je sebi obezbijedio tri brejk lopte. Ečeveri je spasio dvije, nije uspio treću i to je bilo dovoljno za 2:0 u setovima.

U trećem setu konačno dobra igra Argentinca, koji je u prva dva kola izbacio Endija Mareja i Gaela Monfisa ubjedljivo 3:0.

Nije bilo brijeka, Argentinac je povećao sigurnost svog servisa i nije bilo brejka u trećem servisu. 

Nakon 12 gemova ušlo se u taj brejk, gdje je na kraju presudilo iskustvo Đokovića.

Dupli mini brejk srpskog tenisera, Argentinac je uspio da vrati jedan, ali već na naredni servis ponovo Đoković pravi mini brejk i dolazi do 5:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније