Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R. [ Beta ]

20. 01. 2024. 10:19 >> 10:18

U MELBURNU

Alkaraz lako do osmine finala, čeka ga Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je pobijedio Amerikanca Tomija Pola poslije pet setova sa 6:4, 3:6, 2:6, 7:6(7), 6:0.

Meč Kecmanovića i Pola, 60. i 14. tenisera svijeta, trajao je tačno četiri sata.

Kecmanović je taj-brejku četvrtog seta spasio dvije meč lopte i uspio da preokrene rezultat i slavi protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Australijan opena.

U narednom kolu ga čeka težak posao pošto će mu rival biti drugi teniser svijeta, Španac Karlos Alkaras kome je Kinez Đunčena Šan predao meč. Alkaras je vodio sa 6:1, 6:1, 1:0 kada je 18-godišnji Kinez predao meč zbog povrede.

Dalje je prošao i Artur Kazo iz Francuske pošto je pobijedio Holanđanina Talona Grikspora sa 6:3, 6:3, 6:1.

Ovaj 21-godišnji Francuz, trenutno 122. na ATP listi, nije se suočio ni sa jednom brejk loptom na putu do pobjede i na kraju je slavio poslije sat i 48 minuta igre.

Kazo će pokušati da postane prvi teniser od Nika Kirjosa na Vimbldonu 2014. koji je sa specijalnom pozivnicom stigao do četvrtfinala grend slema.

Na tom putu stajaće mu deveti igrač svijeta, Poljak Hubert Hurkač koji je trećem kolu bio bolji od Francuza Iga Embera sa 3:6, 6:1, 7:6(4), 6:3 poslije dva sata i 47 minuta igre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније