Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ R.B. ]

23. 01. 2024. 09:54 >> 10:38
5

AUSTRALIJAN OPEN

Đoković izbacio Frica i prošao u polufinale

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Tejlora Frica sa 3:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Meč koji je obilježila velika borba dvojice tenisera, ali u kojoj je Đoković opravdao zvanje najboljeg tenisera planete. 

Amerikanac je u prva dve seta pružio sjajan otpor, u prvom je tek u taj brejku položio reket, drugi set je dobio, ali uslijedila su dva ekspresna seta za srpskog tenisera. 

Treći je pogotovo bio ekspresan, a u četvrtom je djelovalo da Fric igra opuštenije. Nakon brejka Đokovića on je uzvratio ribrejkom, ali onda je u naredna dva gema uzeo svega jedan poen. Đoković vraća ribrejk u velikom stilu bez izgubljenog poena, a onda na svoj servis rješava Amerikanca i obezbjeđuje svoje 11. polufinale u Melburnu. 

Tamo čeka boljega iz duela Sinera i Rubljeva.

Velika borba u četrvrtom 

Kakva borba dvojice tenisera u četvrtom setu. Đoković je u šestom gemu napravio brejk i djelovalo je tada da je Fric "slomljen", ali Amerikanac odmah  uzvraća brejk i vraća meč u neizvjesnost.

Đoković je servirao ta prednost od 5:2 ali je dao tri lopte za ribrejk, prvu je spasio, ali poslije pravi grešku i vraća Frica u meč. 

Međutim  ponovo na servis Frica svjetski broj jedan je odigrao sjajno. Ni jedan poen nije dao Amerikancu na njegov servis. Najbolji gem srpskog tenisera na meču i sada če servirati za pobjedu.

Novak dobio treći set, vodi sa 2:1 (7:6, 6:4, 6:2)

Odličan odgovor Đokovića na izgubljeni drugi set.

Podigao je procenat ubačenog prvog servisa, iskoristio prvu i jedinu brejk priliku u ovom setu i napravio samo jednu grešku tokom čitavog seta uz 14 direktno osvojenih poena.

Kraj drugog seta, Đoković - Fric 1:1 (4:6, 7:6)

Stigao je do izjednačenja Tejlor Fric. Prikazao je zrelu i odgovornu igru.

Incijativu je prikazao od početka drugog seta, nije dozvoljavao Đokoviću da ga napadne i bio je na visini zadatka nakon izgubljenog prvog seta i to u taj-brejku.

U drugom setu Fric je napravio 21 viner i devet neiznuđenih grešaka, dok je Đoković imao osam grešaka i tek 13 vinera.

Kraj prvog seta, Đoković- Fric 7:6 (7:3)

Đoković je osvojio jedan od najdužih setova koje je odigrao ikada u Melburn parku.

Na kraju je trinaesti gem odlučio pobjednika uvodnog seta, a sve je moglo da bude mnogo drugačije da je srpski teniser iskoristio neku od čak osam brejk lopti u tri različita gema.

Najbolji teniser na svetu morao je da spašava i set lopte u dvanestom gemu. Međutim, sa nekoliko sjajnih servisa Novak je uspio da izbori taj-brejk.

Trinaesti gem počeo je "poklonom" Frica koji je promašio zicer na mrezi, nastavilo se snažnim i preciznim servisima Đokovića, a praktično je set bio gotov nakon divnog pasinga po dijagonali za 6:1. Na kraju 7:3 za Novaka koji vodi sa 1:0 u setovima.

7:3 - Kraj. Đoković je stigao do prednosti u setovima protiv Tejlora Frica.

6:3 - Ponovio je servis Fric i ponovo osvojio poen.

6:2 - Dobar servis Frica koji je osvojio tek drugi poen.

6:1 - Najduža razmjena udaraca - 21.

5:1 - Bekhend udarac i sjajan poen Đokovića koji dolazi na dva poena do trijumfa u prvom setu.

4:1 - Dobar servis, a potom i odličan forhend, Fric je smanjio rezultatsku razliku.

4:0 - Ekspres Novak, odlična razmjena i potom je primorao Frica na grešku na mreži.

3:0 - As Đokovića i odlična zaliha poena.

2:0 - Još jedan aut Frica, nakon drugog servisa Novaka Đokovića.

1:0 - Loš smeč Tejlora Frica, lopta je otišla u aut.

Fric ima snažan servis, ali i forhend, a poznato je da je Đoković ljubitelj silovitih protivničkih udaraca.

U sklopu agresivne, napadačke igre, moguće je da će Fric često izlaziti na mrežu kako bi održao pritisak.

Međutim, Đoković je mnogo puta pokazao da je izlazio iz takozvanih bezizlaznih situacija, stalno je mijenjao oružje, a protiv Frica će vjerovatno koristiti izuzetno moćni bekhend kako bi dodatno napravio pritisak na Fricov forhend.

Đoković ima odličan povratni udarac što je dovoljno da se adekvatno nosi sa Fricovim moćnim servisima.

Fric trenutno zauzima 12. poziciju na ATP listi, a najbolji plasman ostvario je 27. februara prošle godine zauzevši peto mjesto.

Tejlor Fric nijednom do sada nije savladao Novaka Đoković, a odigrali su osam mečeva. Srpski teniser je apsolutni favorit u meču na Australijan openu.

Posljednji susret teniseri su odigrali u četvrtfinalu Ju-Es opena 2023, Đoković je rutinski pobijedio sa 6:1, 6:4, 6:4.

Zanimljivo je da je Amerikanac uspio da osvoji samo dva seta protiv Novaka Đokovića u međusobnim duelima i to u Melburnu 2021. godine kada je rezultat bio 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније