Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

26. 01. 2024. 08:09 >> 08:18
9

U MELBURNU

Siner savladao Đokovića za finale AO

Italijanski teniser Janik Siner prvi je finalista Austalijan Opena nakon što je u četiri seta savladao Novaka Đokovića 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3) za tri sata i 26 minuta igre.

Prvi set je Siner riješio veoma lako uzevši dva brejka Đokoviću i dobio taj dio igre sa ubjedljivih 6:1.

Isti epilog i u drugom setu, opet je mladi Italijan dva puta oduzeo servis Đokoviću, u trećem i u sedmom gemu, za još jedan set, ovoga puta 6:2 i velikih 2:0 u setovima.

U trećem setu viđena je prava borba, oba tenisera uzimala su svoj servis sve do taj-brejka (6:6). 

Đoković je na startu taj-brejka uzeo mini brejk, poveo 2:1, nakon toga je prvi reket svijeta vodio i 4:2, a onda je uslijedila serija Sinera koii je poveo 5:4, a onda je prelijepim lobom Novak izjedanačio na 5:5. Imao je nakon toga Siner i set loptu na 6:5, ali je Đoković uspio da se izvuče i dobije naredna tri poena i osvoji set sa rezultatom 8:6 u taj-brejku.

Na startu četvrtog seta oba tenisera su bila sigurna u prvim servis gemovima za 1:1. Nakon toga je Siner uzeo svoj gem i poveo 2:1, u narednom Đoković je imao 40:0 za izjednačenje na 2:2, ali je Siner vezao pet poena i napravio brejk za 3:1. Uspio je nakon toga mladi Italijan da potvrdi brejk i povede sa 4:1 u trećem setu. Uslijedio je lak gem za Novaka koji je smanjio na 4:2. Istom mjerom uzvratio je Siner koji je bez izgubljenog poena došao do velikih 5:2. Novak je sigurim gemom stigao do 5:3. U narednom gemu Siner je servirao za meč, imao je Đoković 15:30 nakon što je Siner napravio prvu duplu servis grešku, ali je Italijan vezao dva dobra servisa i došao do prve meč lopte koju je iskoristio i dobio ovaj set sa 6:3.

Nevjerovatan je podatak da Đoković nije imao nijedu brejk loptu u ovom duelu.

Đoković je desetostruki šampion Austalijan opena i svaki put do sada kada je došao do polufinala, osvojio je trofej. 

Bila je ovo treća pobjeda za Italijana u međusobnim duelima protiv Đokovića, koji je slavio četiri puta.

Siner će u svom prvom finalu na Austalijan openu i uopšte na nekom Grend slem turniru igrati sa boljim iz duela Medvedev - Zverev.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније