Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 07. 2014. 17:17 >> 19:40
1

VIMBLDON

Finale: Đoković - Federer

Prvi nosilac na turniru Novak Đoković je u sjajnom meču savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:1 (6:4, 3:6, 7:6, 7:6) nakon nešto više od tri sata i plasirao se u svoje treće finale na Vimbldonu. Švajcarac Rodžer Federer u drugom polufinalu savladao je kanađanina Miloša Raonića 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Ovo je bio ukupno peti međusobni duel dvojice tenisera i peta pobjeda Federera, koji je iskoristio činjenicu da se Raonić prvi put našao u ovoj fazi nekog Gren slema. 

To je bilo očigledno već na startu, kada je švajcarski teniser već u uvodnom gemu iskoristio prvu brejk loptu i počeo da dominira. Lako je završio set, a onda u naredna dva servise protivnika oduzimao u 10. gemu i lagano završavao setove. 

Od ponodeljka treći teniser na ATP listi odigrao je još jedan siguran meč, u kom je napravio samo 11 neiznuđenih grešaka. Odlično je miksovao ritam niskim slajs udarcima, što mu je donosilo mnogo lakih poena. 

Na kraju je meč završio sa 32 direktna poena, naspram 36 Raonića, među koje je ušlo čak 17 asova.

Već u prvom setu bilo je jasno da će između Đokovića i Dimitrova nijanse odlučivati putnika u finale. Taj dio igre odlučio je jedan brejk.

Napravio ga je Đoković u petom gemu, do kraja sačuvao svoj servis i poveo 1:0 u setovima.

Đoković je sredinom drugog seta imao prednost brejka i šansu da na svoj servis dođe na korak od osvajanja drugog stea, čime bi vjerovatno i slomio otpor Bugarina.

Međutim, uslijedio je pad u igri Đokovića koji je Dimitrov iskoristio, vezao četiri uzastopna gema i izjednačio u setovima.

Naredna dva seta su riješena u taj-brejku. Taj-brejk trećeg seta Đoković je dobio sa tri mini-brejka ali je onda u četvrtom setu viđena prava drama.

Grigor Dimitrov imao je tom dijelu igre tri vezane set lopte, ali nije izborio peti set.

Đoković je iskoristio drugu meč loptu i otišao u finale.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније