Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

06. 08. 2014. 08:51 >> 09:21

RODŽERS KUP

Monfis na Đokovića, pobjede Federera i Vavrinke

Vremenske prilike ne idu na ruku organizatorima Rodžers kupa u Torontu. Mečevi su zbog kiše masovno prekidani u više navrata, ali je u utorak takmičenje nastavljeno.

Gael Monfis je na startu eliminisao češkog tenisera Radeka Štepaneka sa 6:3, 7:5 i tako zakazao duel sa Novakom Đokovićem.

U prvom setu, Francuzu je bio dovoljan jedan brejk, dok je u drugom iskusni Štepanek iskoristio opuštanje protivnika, ali nije uspio da dođe do izjednačenja.

Sada ga očekuje veliki ispit koji do sada nikada nije prošao - Novak Đoković i Monfis su u karijeri odigrali devet duela i svih devet je prvi teniser svijeta rešio u svoju korist.

Prvi je posao završio Nik Kirjos koji je sa 7:6, 7:5 dobio Sanjaga Hiralda, a istim rezultatom Jen Sun Lu izbacio je Marsela Granoljersa.

Andreas Sepi bio je siguran protiv Brajdena Šnura i dobio ga dva puta po 6:3, dok je Džek Sok lagano izašao na kraj sa Jirgenom Melcerom (6:1, 6:3).

Ernests Gulbis bio je prejak za Souzu i rutinski je slavio sa 6:3, 6:4, kao i Malek Džaziri za Giljerma Garsiju Lopesa, kome je šljaka primarna podloga. Rezultat je bio 6:4, 7:6.

Švajcarski teniser, Rodžer Federer, nije imao problema protiv Petera Polanskog.

Federer je domaćeg tenisera savladao za svega 52 minuta sa ubjedljivih 2:0, po setovima 6:2 i 6:0.

Švajcarac će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Čilić - Džaziri.

Pobjedu je ostavrio i njegov sunarodnik Stanisala Vavrinka, koji je prolaz u treće kolo obezbijedio trijumfom nad Benoom Perom, koji ga je prošle godine na ovom istom turniru eliminisao u trećem kolu.

U svom prvom meču na ovogodišnjem Rodžers kupu u Torontu, četvrti teniser svijeta umalo je doživio poraz ali je, spasavši meč loptu rivala, na kraju došao do trijumfa - 4:6, 6:3, 7:6(2).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније