Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

31. 03. 2015. 23:03 >> 23:09

MASTERS MAJAMI

Marej upisao 500. pobjedu i plasirao se u 1/4 finale

Britanac Endi Marej plasirao se u peto kolo Mastersa u Majamiju, savladavši Kevina Andersona sa 6:4, 3:6, 6:3 u setovima. Mareju je to jubilarna 500. pobjeda na ATP turu.

Najboji britanski teniser imao je impresivan start, pošto je odmah napao servu Andersona i napravio brejk u prvom gemu meča.

Anderson je i u nastavku izgledao ranjivo na svoj servis, ali je ipak uspijevao da izbjegne novi brejk Mareja. Uspio je i da ugrozi Mareja na njegove servis gemove u finišu seta, ali je Britanac ostao pribran u dvije teške situacije prije nego je poveo 1:0 u setovima.

u drugom dijelu meča viđena je totalno drugačija situacija na terenu. Andersonu je počelo da raste samopouzdanje, imao je dobre udarce sa osnovne linije, a za takvu igru nagrađen je brejkom.

Nekoliko grešaka od strane Mareja otvorilo je vrata teniseru iz Južne Afrike, koji je poveo sa ubjedljivih 4:0 u gemovima. Marej je uspio da uzvrati, oduzeo je servis protivniku, ali Anderson nije dozvolio da Britanac veže tri gema, pa je sigurnim servisima izborio treći set.

Dva tenisera su na startu odlučujućeg seta razmijenili po brejk, ali je potom Marej iskoristio loše servise rivala i preuzeo vođstvo sa još jednim krucijalnim brejkom u četvrtom gemu.

Anderson u finišu nije imao snage za još jednu reakciju, pa je Marej dominirao u dugim razmjenama i obezbijedio plasman u četvrfinale.

Marej, koji je na Floridi osvojio titule 2009. i 2013. godine, za plasman u polufinale boriće se sa mladim Dominikom Timom, koji je u tri seta dobio Adrijana Manarina - 7:6, 4:6, 7:5.

Dalje je prošao i Juan Monako, koji je u dva seta bio bolji od Fernanda Verdaska - 6:3, 6:3.

Čeh Tomaš Berdih prvi je teniser koji se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Majamiju. On je, ranije danas, prošao u dalji krug takmičenja nakon što je Gael Monfis predao meč pri rezultatu 6:3, 3:2.

Na večerašnjem programu ostala su još tri duela. Kei Nišikori igraće sa Belgijancem Davidom Gofinom, Novak Đoković će igrati protiv neugodnog Aleksandra Dolgopolova, dok će posljednji na teren izaći Miloš Raonić i domaći teniser Džon Izner.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније