Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

M. Živaljević

01. 05. 2022. 20:54 >> 22:34
1

POSLIJE ELIMINACIJE IZ SVJETSKE LIGE

Mršić i Radović za povratak u vaterpolo elitu

Ništa od superfinala u Strazburu, Crna Gora je osvojila dvije od posljednje tri titule u Svjetskoj ligi, međutim kvalitet rivala na turniru u Podgorici nadmašio je mogućnosti našeg tima.

Rezultat koji ne hrabri na početku sezone takmičenja reprezentacija, u kojoj su svjetsko i prvenstvo Evrope. Raduje još jedna potvrda da su najmlađi reprezentativci, rođeni 2003-će, Marko Mršić i Vasilije Radović kadri da u skoroj budućnosti budu nalik nosiocima igre u godinama kada je Crna Gora skoro uvijek bila barem u polufinalu velikih takmičenja.

Mršić je Španiji dao četiri gola, a i sa Italijanima i Francuzima je bio odličan, sportski drzak, precizan, povremeno virtuoz. Mršić je napadač, strijelac, a Radović i bek i plejmejker, rijetko u prvom planu, ali i Vasilije bi trebalo da bude čudo od igrača. Baš kao i Mršić. Obojica su zaslužila poziv selektora Vladimira Gojkovića.

"Njih troje, četvoro su pokazali šta znaju. Na njima je da nastave da rade, imaju još puno grešaka da poprave. Ali, imaju pravi pristup i ako ostanu na tom putu, imaćemo kvalitetnu ekipu", kazao je Gojković nakon meča sa Špancima.

Po svemu sudeći moraćemo predstojećeg ljeta da gutamo knedle zbog poraza, češće nego što smo navikli od vaterpolo reprezentacije. Velika smjena generacije, u skromnoj crnogorskoj vaterpolo bazi, ne može da bude lak proces.

Naročito ne zbog najava da i Jadran i Primorac ostaju bez igrača. Dušan Matković odlazi u Barselonetu, a sve je izvjesnije da će put Francuske Marko Petković i Aljoša Mačić.

A bez jakih klubova i velikih evropskih utakmica na klupskoj sceni, ni duge ljetnje pripreme reprezentacije nijesu garancija povratka Crne Gore u vrh svjetskog vaterpola.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније