Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

28. 06. 2022. 13:06   >>  13:03

ODBRANA KLJUČ ZA POBJEDU

Gojković: Pritisak je sada manji, ali motiva ne fali

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da njegova ekipa rasterećeno ulazi u duel sa Španijom , ali da će učiniti sve da stigne do polufinala.

"Željeli smo da uđemo u osam, kako bismo imali priliku da igramo sa najvećima i za ono što je najveće. Motiva nikom ne fali, pritisak svakako da je postojao. Mogu biti zadovoljan sa odlučujućim momentima, imali smo stabilnost u odbrani kada je trebalo da se riješi utakmica", kazao je Gojković.

Kazao je da "furija" ima izuzetno dobru odbranu.

"Sad idemo u veliki meč, možda ih možemo zaustaviti ako budemo fokusirani sve vrijeme. Oni imaju dobru odbranu, agresivnu, ne daju mnogo slobodnih šuteva", istakao je Gojković

Selektor se osvrnuo na dosadašnja četiri duela na SP.

"Protiv Mađara smo primili 12 golova, mada protiv takve ekipe je teško izvući paralele. Duel sa Japanom je teško komentarisati, potpuno je drugačiji stil, imaju veliki broj šuteva. A protiv Gruzije je bilo dobro, istina uz veliki broj promašaja", zaključio je Gojković.

Dušan Banićević, centar naše selekcije, kazao je da će odbrana biti ključ u duelu sa Španijom.

"Osjećamo se dobro, imamo još dva treninga do Španije. Pokazali su na turniru da su jedni od favorita, poznati su sa tim malo drugačijim stilom iggre - presjek po cijelom terenu, puno plivanja i pokušaćemo da zaustavimo tu njihovu tranziciju i kontranapade, što im je glavni ključ igre. Oni imaju i dva odlična centra, a mi svoju šansu tražimo kroz odbranu. Očekujem utakmicu sa mnogo isključenja, a pobjedu će odnijeti ko bude ima bolju realizaciju. Pokriveni su odlično na svim pozicijama, tako da će sigurno biti teško. Nadamo se da ćemo podići igru u napadu i poboljšati realizaciju", kazao je igrač Sabadelja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније