Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В.

20. 09. 2022. 14:36 >> 14:34

POTPISAN UGOVOR O SARADNjI SA BIDYAS

Vaterpolo akademija Cattaro predstavila ekipu za novu sezonu

Boje ekipe iz Kotora u narednoj takmičarskoj sezoni u Regionalnoj vaterpolo ligi, Prvenstvu Crne Gore i Kupu Crne Gorebraniće: kapiten Miljan Popović, Dušan Milaš, Veljko Vujović, Dragan Marković, Vasilije Marinković, Josip Reichel, Milan Nikaljević, Andrija Bjelica, Boris Pajić, Ivan Marković, Nebojša Petrović, Pavo Vičević, Ljubomir Kovačić, Tomo Vičević, Milos Mršić, Mihailo Delić, Ognjen Vasović, Vanja Golubović, Milija Mandić, David Kljajić i Željko Dončić.

Treneri su: Mlađan Tujković, Željko Vičević, Nebojša Milić i Ivan Bjelobrković. 

Tokom oficijelnog predstavljanja ekipe potpisan je i ugovor o saradnji između VA “Cattaro” i Inicijative Bordžija za razvoj omladinskih vodenih sportova - The Borgia Initiative for the Development of Youth Aquatic Sports Cic (BIDYAS) iz Velike Britanije. Radi se o asocijaciji koja se bavi inovacijama, razvojem i unaprijeđenjem sporta kod mladih, s posebnim osvrtom na vodene sportove. 

“Ugovor sadrži više aspekata od tehničkog, preko edukativnog do takmičarskog. Bićemo članovi evropskog projekta, učestvovaćemo u mjeri u kojoj budemo mogli, s obzirom da smo zemlja koja nije članica EU, ali smo pristupna članica, tako da ćemo imati jednu od pozicija koje su projektom dozvoljene, a sve za unaprijeđenje mladih vaterpolo sportista” – rekao je tim menadzžer Cattara naš proslavljeni vaterpolista Mirko Vičević. 

Prema njegovim riječima BIDYAS je asocijacija koja se bavi inovacijama. 

“Naša saradnja podrazumijeva i implementaciju tih inovacija. Iako mi mislimo da je vaterpolo dosta oskudan i da se sa kostimom i kupaćim gaćicama s završava priča, veza i inovacija koju asocijacija BIDYAS sprovodi je nevjerovatna. Radi se na istraživanju određenih materijala kupaćih gaćica koje mogu biti i drugih dimenzija i za vrijeme treninga i utakmice direktno šalju svojim odašiljačima podatke koliko se potroši proteina, kalorija, znoja, koliko se pokreta uradi, kolika je količina energije u mišiću itd. Tako bi se dobijeni podaci slali u Centar za dalje analize, a sve u cilju promocije ovog sporta, uključivanja velikih televizijskih korporacija koje bi ovaj sport podigle na veći nivo, plasirale ga u sve domove i samim tim učinili ga što popularnijim i zanimljivijim za sve, ne samo za nas koji se bavimo njim” – ističe Vičević. 

Dobrodošlicu igračima u tim VA “Cattaro” poželio je Radovan Radule Dragović, predsjednik Skupštine VA “Cattaro”. 

Prijemu su pored prisustvovao i proslavljeni vaterpolista i trener Đorđe Perišić.

Prijemu su prisustvovali predsavnici kluba, uprave i prijatelji kluba. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније