Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В. [ Mina ]

25. 09. 2022. 16:14 >> 20:33
1

EVROPSKO PRVENSTVO

Mlade "ajkule" preko Njemačke do sedmog mjesta, Srbija novi šampion

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kao sedmoplasirana završila je nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Podgorici. Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u meču za sedmo mjesto selekciju Njemačke 13:12 (4:2, 6:3, 2:5: i 1:2).

Izabranici selektora Milana Ćitovića na polovini meča imali su prednost od pet golova, ali su u nastavku dozvolili rivali da se vrati u meč i polovinom posljednje četvrtine izjednači (12:12).

Pobjednika duela odlučio je David Stevović minut i po prije kraja meča.

Crnogorsku selekciju do pobjede vodili su Matija Sladović sa četiri i David Stevović sa tri gola, Petar Vujošević je postigao dva, a po jedan Vladan Vukičević, Milan Nikaljević, Marko Bošković i Lazar Vukičević.

U njemačkoj selekciji najbolji je bio Aleks Sekulić sa pet, dok je dva gola manje postigao Tili Hofman.

Crna Gora je šampionat završila sa četiri pobjede i tri poraza.

U grupi savladala je Francusku i Tursku, a izgubila od Mađarske.

Slavila je u osmini finala protiv Gruzije, nakon čega su uslijedili porazi od Španije u četvrtfinalu i Hrvatske u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

 

Novi prvak Evrope je Srbija koja je u finalu savladala Španiju 9:8, dok je bronza pripala Mađarskoj nakon pobjede nad Grčkom 10:7.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније