Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Marko Perović

14. 01. 2024. 18:42 >> 18:46

ŠPANIJA PRVI FINALISTA

Martin i Perone za RTCG: Ključan je timski duh, Agire je čudo

Vaterpoliste Španije savladali su Italiju sa 7:4 u polufinalu Evropskog prvenstva. Fantastično je odigrala “Furija”, prije svega u odbrani, pa Italijani nijesu imali rješenja za čudesnog golmana Agirea.

Tijesno je bilo samo u proj četvrtini, koju su Španci dobili sa 2:1. Potom je Italija dvije četvrtine bila bez gola, pa je uoči posljednjeg perioda Španija otišla na 5:1. Do kraja rutinski je odradila posao. Najzaslužniji za trijumf bio je golman golman Unai Agire, koji je odbranio čak 14 od 18 protivničkih šuteva.

Selektor vaterpolo reprezentacije Španije, David Martin, ističe da je njegova ekipa odigrala sjajan meč.

“Nije samo odbrana bila bitna, već timska igra, timski duh. Za nas jeste bila bitna odbrana jer Italija je veoma opasna u napadu. Mislim da je golman bio fenomenalan. Bili smo dobri u bloku. Zadovoljni smo kako smo odigrali”, kazao je Martin.

Kapiten reprezentacije Španije i strijelac dva gola u pobjedi protiv Italije, Felipe Perone, istoče da je odbrana bila na vrhunskom nivou, a da je za to najzaslužniji mladi golman Agire.

“Fantastična odbrana. Ovaj mali Unai Agire je ludilo. Ima 20 godina, kao da ima 40. Ja sam mnogo srećan, volim vaterpolo, odbrana je bila dobra, ali on je branio sve”, kaže Perone.

U posljednjoj četvrtini Italija je prišla na dva gola zaostatka, ali je onda Perone pogodio i riješio pitanje pobjednika.

“To je mentalna igra. Kada si naprijed malo se spustiš, pa oni onda dolaze bez ikakvog straha, tako da je to bio važan gol, ali mislim da je ključ bila obrana”, zaključio je Perone.

Španija će u finalu igrati protiv pobjednika duela Hrvatska - Mađarska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније