Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

08. 05. 2024. 19:18 >> 19:35
Čitaj mi:

prvenstvo crne gore

Kralj srušio Jadran, Primorac na korak od titule

Vaterpolisti Primorca vode 2:0 u finalnoj seriji protiv Jadrana, nakon što su danas slavili u Kotoru nakon peteraca 15:13. Apsolutni heroj domaće ekipe bio je golman Aleksandar Kralj koji je prvo pogodio sa distance deset sekundi prije kraja za neriješeno (11:11), a potom u penal-seriji odbranio udarce Vukićevića i Vujovića.

U finalu igra se na tri dobijena meča. Primorac je prvi duel u Herceg Novom dobio 9:6.

Jadran je sjajno otvorio meč i golovima Nagaeva i Holoda poveo 2:0, nakon dva minuta igre. Nije, međutim, kod tog rezultata iskoristio igrača više, što je na drugoj strani kaznio Marković i smanjio 2:1.

Nedugo zatim, Holod je iz peterca vratio Novljanima dva gola prednosti, da bi domaćin do kraja tog dijela igre reagovao i serijom 3:0 prekrenuo 4:3. Ipak, da bude neriješeno nakon osam minuta igre pobrinuo se svojim trećim golom Holod.

Mnogo tvrđe bilo je u drugoj dionici. Nagaev je na startu promašio peterac, a sredinom tog perioda Danilo Radović je nakon kontranapada vratio prednost gostima 5:4. Poravnao je praktično u narednom napadu Janović.

Domaćin je dominirao u trećoj četvtrtini. Brkić i Vico su donijeli Primorcu prvi put dva gola prednosti 7:5, a nedugo zatim, Janović je povisio na 8:5.

Gojković je u finišu trećeg perioda smanjio na 8:6 i zadržao svoju ekipu u igri, ali je Mršić vratio plus tri uoči posljednjih osam minuta.

Nije to pokolebalo tim Petra Radanovića - Danilo Radović i Gardašević su pogodili za minus jedan 9:8, na pet minuta do kraja.

Marković je sa peterca odbio nalet Novljana 10:8, a u narednom napadu Primorac se odbranio sa igračem manje.

Potom je na scenu stupio Danilo Radović i sa dva gola donio svom timu izjednačenje 10:10, na nešto malo više od dva minuta do kraja meča.

Nakon što su se odbranili, gosti su četvrtim golom Holoda preokrenuli 11:10. Primorac potom nije iskoristio napad s dva igrača više, ali je meč u peterce odveo golman Kralj koji je pogodio sa distance deset sekundi prije kraja 11:11.

U petercima, više koncentracije imao je Primorac, a opet je zablistao Kralj. Odbranio je udarce Vukićevića i Vujovića i donio svom timu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Srđan Janović sa četiri gola, Nikola Marković postigao je tri, po dva puta u strijelce upisali su se Nikola Brkić, Nemanja Vico i Marko Mršić, a po jednom Đorđe Stanojević i golman Aleksandro Kralj.

U kotorskom timu najbolji je bio Dmitri Holod sa pet, Vasilije Radović i Danilo Radović postigli su po tri, a po jedan Strahinja Gojković i Martin Gardašević.

Treći meč igra se u subotu na Škveru. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније