Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

A.M.

15. 12. 2022. 15:34 >> 17:08

AKCIJA "BRUDA"

Uhapšeno deset osoba zbog krijumčarenja gotovo tone marihuane

U akciji Bruda koju je Uprava policije realizovala u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) uhapšeno je 10 osoba, saopšteno je iz UP.

Kako su kazali, procesuirano je 18 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem skoro tone marihuane na međunarodnom nivou.

Pretresi su izvršeni pretresi na 14 lokacija u Crnoj Gori, između ostalog u Budvi, Podgorici i Kolašinu.

"Aktivnost je sprovođena u dužem vremenskom periodu uz podršku međunarodnih partnera – FBI i NCA , te u saradnji sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Republike Srbije i policijskim službenicima Bosne i Hercegovine", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije saopšteno je da je krivična prijava je podnijeta protiv 18 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pripadnici Uprave policije izvršili su pretrese na 14 lokacija u više gradova u Crnoj Gori i tom prilikom lišili slobode 10 lica, dva lica se i dalje potražuju, četiri lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Crnoj Gori i zemljama regiona, a dva lica se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su 2021. i 2022. godine počinili krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga u Crnoj Gori i Republici Srbiji", navodi se u saopštenju.

Dodaju da postoji sumnja da su članovi kriminalne organizacije neovlašćeno nabavljali i prevozili radi dalje prodaje određene količine opojne droge marihuana iz pravca Republike Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su sprovodili ovu plansku aktivnost od 2021. godine i presijecanjem ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u više pojedinačnih zapljena na teritoriji Crne Gore i zemalja regiona, pronašli i oduzeli oko 1 tonu opojne droge marihuana. Ove aktivnosti predstavljaju dio kontinuiranih mjera i radnji koje Uprava policije, u saradnji sa međunarodnim partnerima, sprovodi u cilju razbijanja struktura organizovanog kriminala koje se bave krijumčarenjem narkotika na međunarodnom nivou", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се