Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

29. 04. 2022. 18:40 >> 20:32

POSLOVAO GODINAMA

Restoran Medenice kod kampa na Jabuci posao za tužilaštvo

Firma Timi, čiji je vlasnik osumnjičeni šef organizovane kriminalne grupe Miloš Medenica, godinama je upravljala ugostiteljskim objektom tik uz kamp za radnike na auto putu u mjestu Jabuka, i prema saznanjima Portala RTCG, i taj poslovni poduhvat je pod lupom istražnih organa. Medenica je kao predstavnik podgoričke firme "Timi", čiji je osnivač, podnio zahtjev organima Opštine Kolašin da mu se izda dozvola da bi mogao da rekonstruiše objekat na parceli odmah pored kampa za radnike koji su bili angažovani na izgradnji prioritetne dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa. 

Restoran, nazvan "Pirun", godinama je funkcionisao a uz to je firma Medenice pribavila i saglasnost od Agencije za duvan da postavi kiosk za prodaju cigareta. 

Sudeći po podacima Uprave prihoda i carina, preduzeće "Timi" nije predalo državnim organima izvještaj za 2021. godinu ali je za 2017.godinu, u kojoj je restoran radio "punom parom", firma u izvještaju navela da ima imovinu nešto manje od pola miliona eura.

Restoran "Pirun" predstavljala je i svojevremeno i kolašinska Turistička organizacija. 

"Restoran 'Pirun' nalazi se u mjestu Jabuka na putu od Kolašina prema Veruši. Odličan ambijent, ukusna i obilna hrana, ljubazno osoblje, preporuka su naših zadovoljnih gostiju", navedeno je u jednoj od publikacija TO Kolašina.

Medenica je, prema riječima advokata Zdravka Begovića, van Crne Gore, a njegova majka Vesna Medenica je u zatvoru u Spužu, imajući u vidu da je uhapšena zbog optužbi za teška krivična djela.

Policija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsila preko deset drugih lica zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koju je predvodio Medenica. 

Vesna Medenica je privedena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj. 

Prethodnih 17 godina ona je bila na čelnim pravosudnim funkcijama u Crnoj Gori.

Početkom aprila ove godine portal "Libertas press" je objavio transkripte Europola, koji su dostavljeni crnogorskoj policiji u kojima se navode presretnuti telefonski razgovori Miloša Medenice, a koji ga povezuju sa krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. U njima on navodi da je njegova majka upoznata sa njegovim poslovima i da će ih, ako zatreba, zaštiti. 

Miloš i Vesna Medenica su za portal "Libertas press" demantovali te navode.

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ukazali su na niz slučajeva koje su oni istraživali a koji se tiču imovine Vesne Medenice i njene porodice, od stana koji dobila od države a potom ga poklonila kćerki, do sporne prodaje zemljišta u Kolašinu, te nelegalne vile njenog sina Miloša u Krašićima. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније