Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

23. 08. 2022. 18:58 >> 19:12

ODLUKA SDT-A

Pozdravili ponovno otvaranje izviđaja po prijavi MANS-a

Političke partije pozdravile su ponovno otvaranje izviđaja povodom krivične prijave protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i još nekoliko osoba, zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca na organizovan način.

Borba za državu vladavine prava neće stati

Borba za državu vladavine prava neće stati, saopštili su iz Socijalističke narodne partija (SNP) i pozdravili odluku glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da ponovo otvori izviđaj povodom krivične prijave protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Iz SNP-a su istakli da je nevladina organizacija MANS podnijela krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu 2019. godine protiv Đukanovića, predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, Duška Bana, Željka Mihailovića i bivšeg direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Predraga Mitrovića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca na organizovan način.

Iz te stranke su istakli da su sigurni da će Novović imati snage i odlučnosti da to "(ne)djelo ispita do kraja i da dokaže kako je Đukanović došao do prvog miliona".

„Borba za državu vladavine prava neće stati. Tek nas čekaju odsudne bitke. Gospodin Novović ima punu podršku SNP-a, koga ohrabrujemo da procesuira sve prijave protiv rukovodstva, bivših funkcionera i ministara DPS-a", navodi se u saopštenju.

URA: Nadamo se utvrđivanju potpune istine

Prethodni vrh Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) olako je odbacio postupak ispitivanja sticanja prvog miliona predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštili su iz Građanskog pokreta URA dodajući da se nadaju utvrđivanju potpune istine u tom predmetu.

URA je pozdravila najavljeno obnavljanje postupka SDT-a u slučaju sticanja prvog miliona Đukanovića.

„Prethodni vrh SDT-a sa Milivojem Katnićem taj je postupak olako odbacio, što ne čudi imajući u vidu njegovu neskrivenu povezanost sa strukturama vlasti i njima povezanim kriminalnim miljeom“, kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da se nadamo utvrđivanju potpune istine i činjenica SDT-a, kojem, kako su naveli, još jednu pružaju podršku za odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.

„Promjene u toj instituciji su bile neophodne, a URA je ponosna jer je dala odlučujući podstrek da se te promjene i dese uprkos opstrukcijama sa gotovo svih strana. Uspjeli smo za dobro Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Milatović: Pad Vlade neće zaustaviti akcije SDT-a

Jakovi Milatović iz Pokreta "Evropa sad" saopštio je da snažno podržavaju najavu da glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović ponovo otvori izviđaj povodom krivične prijave koju je MANS podnio tužilaštvu 4. februara 2019. godine protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i ostalih osumnjičenih, zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca na organizovan način.

"Ovo je dokaz da nezavisno tužilaštvo ima najveće zasluge za rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala. Takođe, ova najava potvrđuje da pad 43. Vlade, koju je podržavao DPS, neće zaustaviti borbu protiv korupcije i kriminala. Naprotiv. Puna podrška za nezavisni SDT", poručio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније