Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

29. 09. 2022. 15:41 >> 20:51
20

AKCIJA U PODGORICI

Pretresi i dalje traju, još niko nije uhapšen

Na više lokacija u Podgorici u toku su pretresi. Portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu, državni tužilac Vukas Radonjić saopštio je da još uvijek niko nije uhapšen. On je pojasnio da se pretresi vrše zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Ipak, crnogorski mediji prenose da je nekoliko osoba uhapšeno i da se sumnjiče da su povezni s ruskom obavještajnom službom.

"Vlasnici ili držaoci prostorija koje se pretresaju prisustvuju pretresima. Niko od njih u ovom trenutku nije uhapšen, a pojedine medije i javne ličnosti bih posebno podsjetio da su dužni da se pridržavaju pravila o poštovanju pretpostavke nevinosti i da svojim izjavama o postupku koji je u toku ne povređuju prava građana kod kojih se pretresanje vrši", kazao je Radonjić.

On je ranije danas u zvaničnoj izjavi kazao da na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana.

"Zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode”, kazao je Radonjić ranije danas.

Na sjednici Vlade, premijer Dritan Abazović pohvalio je akciju SDT-a.

"Samo sam dužan da pozdravim akciju SDT-a, riječ je o međunarodnoj akciji koja se realizuje sa našim partnerima s ciljem očuvanja nacionalnih interesa", poručio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније