Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

О.З./М.Т.

04. 10. 2022. 06:44   >>  18:59 4

SLUČAJ ZAPLIJENjENIH CIGARETA

Adroviću, Pejoviću i Brnoviću određen pritvor do 72 sata

Šefu Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina (UPC) Elviru Adroviću i vođi mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutinu Pejoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon što su kasno sinoć saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Njih dvojica privedeni su juče zbog sumnje da su učestvovali u krađi zaplijenjenih cigareta.

Nakon saslušanja, prema nezvaničnim informacijama, i vozaču i direktoru firme "Brnović Trans" Daliboru Brnoviću određen je pritvor do 72 sata.

Državno tužilaštvo sumnja da su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću.

Ukradene cigarete nađene su u mjestu Velje brdo, nadomak Podgorice, a njihova vrijednost procjenjuje se na oko milion eura.

Kako je prenio portal Libertas, u pitanju su osumnjičeni za nestanak kamiona punog cigareta, koje je država zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar i planirala da uništi u nikšićkoj fabrici “M konstrukšen”.

Zbog sumnje da su umiješani u krađu duvanskih proizvoda uhapšeni su šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina (UPC) Elvir Adrović i član komisije, ujedno vođa mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC, Milutin Pejović. 

Komisiju, osim Adrovića i Pejovića, čine i Miško Saveljić i Radivoje Vujačić.

Saveljić se u evidenciji Uprave prihoda vodi kao viši carinski inspektor za suzbijanje krijumčarenja, a Vujačić kao samostalni carinik, takođe, zadužen za suzbijanje krijumčarenja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније