Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ I.P./M.M. ]

08. 10. 2022. 15:39   >>  19:32 1

TVCG NA MJESTU NESREĆE

Ronioci sjutra nastavljaju potragu za djecom, Tara dosta zamućena

Ronioci će nastaviti sjutra sa potragom dvoje maloljetne djece koja su ispala iz vozila nakon slijetanja u kanjon Tare. Veliki problem predstavlja zamućena Tara. Kako javlja reporter Televizije Crne Gore (TVCG), nema nikakvih naznaka o tome gdje bi djeca mogla biti. Od pretraživanja terena se neće odustati. Ranije danas, smrskano vozilo je izvučeno iz kanjona rijeke.

Podsjećamo, u nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković, a jedno dijete je izvučeno sinoć iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu.

Do nesreće je došlo nakon što je automobil iz, za sada neutvrđenih razloga, sletio u kanjon.

TVCG je javila da se čak dronom obavlja pretraga kako bi vidljivost bila bolja, pošto Tara zbog brzaka onemogućava ronioce da imaju bolju vidljivost.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Žabljaka Drago Popović rekao je da ne odustaju od potrage, a da su splavovi i oprema u punoj funkciji.

On je rekao da su ronioci iz Bijele pretražili rijeku u dužini od oko četiri kilometra, kao i da su dobrovoljci i splavari raspoređeni u priobalnom dijelu.

Reporter TVCG javlja da se veliki broj ljudi, prijatelja i rodbine okupio na mjesto nesreće.

Ekipe spasilaca, kako javlja TVCG, tragaju za sedmogodišnjom djevojčicom i dvoipogodišnjim dječakom. Gorska služba zaštite i spasa i ronioci iz Bijele na mjestu nesreće su sa opremom.

Potragu otežava mutna voda, pa je roniocima nepregledna Tara.

Podsjećamo, na mjestu nesreće bila je i dežurna tužiteljka u pljevaljskom Osnovnom državnom tužilaštvu Sanja Golubović.

Ona je juče oko 17:30 obaviještena od službenika policijske stanice Žabljak da je došlo do slijetanja jednog vozila u kanjon rijeke Tare.

"Izašla sam na lice mjesta sa ekipom za uviđaj. Zatekli smo vozilo koje je već bilo u kanjonu rijeke Tare, vozilom je upravljala ženska osoba koja je stradala. U vozilu se nalazilo troje djece. Jedno dijete je izvučeno iz kanjona Tare i prevezeno do Opšte bolnice u Pljevljima radi ukazivanja pomoći dok se za dvoje djece i dalje traga", rekla je Golubović za TVCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније