Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Beta ]

14. 11. 2022. 18:20 >> 18:26
9

NAČELNIK SBROK PORUČIO

"Zvicer nalogodavac Belivuku i Vušoviću, cilj im je da sklone Vučića"

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a Srbije Ninoslav Cmolić izjavio je danas da je Radoje Zvicer "nalogodavac" grupama Veljka Belivuka i Nikole Vušovića koji je šef vračarskog klana, a "cilj im je skloniti" predsjednika Srbije Aleksadnra Vučića jer je "javno objavio rat mafiji".

"On (Vučić) i njegova porodica su ugroženi u svakom momentu, on zna u šta je ušao, naše je da ga štitimo", rekao je Cmolić za TV Pink.

Na pitanje da li će istraga ići i u tom pravcu i za to biti podignuta optužnica, Cmolić je rekao da se istraga vodi.

"Mi smo u dokumentima koje dobijamo od Evropola, potvrđenih od francuskog pravosuđa, pronašli određene dokaze da imaju namjeru da ubiju predsjednika Vučića ili njegovo dijete, brata, ali nemamo dovoljno dokaza iz tih transkripata da bi podigli opužnicu. Osnovno je što ta lica nama nisu dostupna, sve se planira i organizuje u inostranstvu i ne znamo koje su još radnje obavili da bi ostvarili svoj cilj", rekao je Cmolić, podsetivši da je veći broj okrivljenih u bjekstvu.

Kako je naveo, "nalaze se u zemljama do kojih mi ne možemo, imamo svoje ljude koji su u evropskim policijama, svi zajedno radimo, ali trenutno ne možemo da podignemo optužnicu što ne znači da nećemo".

On je rekao i da Belivukova i Vušovićeva grupa nisu imali zajedničke poslove ali si imali "dogovor o nenapadanju", kao i da su vođe bile u kontaktu, navodeći kao primjer rezultata tog kontakta ubistvo Aleksandra Šarca u Beogradu.

Podsjetio je da je za Vušovićem raspisana crvena potjernica poslije hapšenja Belivuka.

Prema riječima Cmolića, Vušović je kontaktirao bez telefona, kroz "živu riječ", što je otežalo prikupljanje dokaza tako da je ova grupa bila pod obradom duže od godinu dana.

Cmolić je rekao i da su ove dve grupe bile različite.

"Belivukova grupa je angažovana uglavnom u Srbiji s tim što je izvršila veći broj ubistava za svoj račun prema konkurentima. Dobijali su i manje količine kokaina", rekao je Cmolić, iznoseći saznanja policije.

Kako je naveo, "grupa Vušovića je izvršavala plaćena ubistva, nije im bilo važno koga, da li danju i na javnom mjestu, samo da budu isplaćeni, bili su angažovani i za transport ogromne količine droge iz Južne Amerike u Evropu".

"Da nije bilo Zvicera i Kašćelana ne bi bilo ni te grupe", rekao je Cmolić, navodeći da se "centar organizacije ne nalazi u Srbiji, ne nalazi se trenutno u Crnoj Gori, baze su im zemlje Južne Amerike i Afrike".

On je naveo da se intenzivno radi na pronalasku osoba koje su u bjekstvu, "imamo indicija o još nekim ubistvima i pokušajima ubistava, finansijska istraga je u toku, naravno da će biti proširena optužnica".

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније