Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

16. 01. 2023. 15:14 >> 15:09

AKCIJA "PETARDA"

Oduzeto 40.333 petarde i 143 vatrometa

Policija je, od 20. decembra prošle do 15. januara ove godine, oduzela 40.333 komada petardi i 143 vatrometa, u okviru akcije "Petarda".

Takođe, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Direktoratom za zaštitu i spašavanje, inicirano je donošenje Naredbe o zabrani prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, za period 2022/2023 godina.

"Sprovođenje planske aktivnosti prvenstveno je imalo za cilj djelovanje radi suzbijanja nelegalne prodaje kao i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II - petardi, naročito od strane maloljetnih lica. Tokom sprovođenja ove operativne akcije, službenici Uprave policije su samostalo i u saradnji sa drugim nadležnim službama, vršili obilazak lokacija (u blizini škola, pijaca, tržnica i dr. mjesta), gdje se u prethodnom periodu vršila nelegalna prodaja pirotehničkih sredstava", saopšteno je iz Uprave policije.

Istakli su da će, i u narednom periodu službenici Uprave policije, nastavit sa sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se u potpunosti suzbila nelegalna i nedozvoljena prodaja petardi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније