Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. / M.V. ]

03. 03. 2023. 11:52   >>  21:58

OSNOVNI SUD

U eksploziji bombe stradao Podgoričanin, devet osoba povrijeđeno

U eksploziji bombe u podgoričkom Osnovnom sudu poginuo je Mladen Bulatović (40) iz Podgorice, a devet osoba je povrijeđeno. Kako je saopštio Srđan Korać iz Uprave policije, do eksplozije je došlo u 11:35 sati.

"U 11:35 časova dobili smo obavještenje da je u zgradi Osnovnog suda aktivirana eksplozivna naprava i da ima povrijeđenih. Utvrdili da je smrtno stradao M.B. (40) koji je aktivirao eksplozivnu napravu",  rekao je Korać.

Povrijeđeni su, kako je saopšteno iz policije, zbrinuti u Kliničkom centru. Među njima je i advokat Branimir Vukčević i dvoje zaposlenih u sudu. 

"Ne bi trebalo da su teže povrede u pitanju", saopštio je Korać novinarima. 

Načelnik kriminalističke policije, Zoran Bašanović, saopštio je za TVCG da se još istražuje motiv zbog kojeg je Bulatović danas aktivirao bombu.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Ljiljana Radulović, saopštila je da se toj zdravstvenoj ustanovi javilo sedam osoba, od kojih je petoro povrijeđeno. Kako je kazala, svi su stabilnog zdravstvenog stanja.  

"Teku sve dijagnostičke procedure, kako bismo konstatovali povrede. Najznačajnije je da su svi stabilnih vitalnih parametara", kazala je Radulović.

U trenutku eksplozije, u sudu je bio veliki broj ljudi. 

Odmah nakon eksplozije, svi službenici Osnovnog suda napustili su zgradu. 

Na licu mjesta su ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasne. 

"Ekipe Uprave policije i nadležnih službi su na terenu radi vršenja uviđaja i obezbjeđenja lica mjesta", saopšteno je iz policije. 

 

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније