Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Т.Г. [ Libertas ]

24. 05. 2023. 15:45   >>  15:58

VIŠI SUD UKINUO ODLUKU OSNOVNOG SUDA

Do Kvon i Han Čan Jun ostaju u Spužu

Državljani Južne Koreje, Do Kvon i Han Čan Jun, ostaće u spuškom pritvoru jer je Viši sud u Podgorici ukinio odluku Osnovnog suda u Podgorici kojom je prihvaćeno jemstvo od po 400.000 eura, kojim su osumnjičeni garantovali svoje prisustvo u krivičnom postupku.

Portparolka Višeg suda u Podgorici, Marija Raković, rekla je danas Libertasu da je predlog o jemstvu vraćen na ponovno odlučivanje. Kvon du Jong je, na glavnom pretresu održanom 11. maja, rekao da u suvlasništvu sa suprugom ima stan u Seulu u Južnoj Koreji, čiju vrijednost procjenjuje na oko tri miliona eura, dok za ostalu imovinu nije znao vrijednost jer se "ne nalazi na berzi".

Čang Jun Han naveo je da ima stan u Srbiji, čiju vrijednost je procijenio na oko dva miliona eura i stan u Seulu, za koji nije rekao vrijednost.

"Kupoprodajni ugovor za stan u Srbiji zaključio sam u oktobru prošle godine. Svoju ukupnu imovnu vrijednost procjenjujem na oko pet miliona eura", kazao je on.

Sljedeće ročište zakazano je za 16. jun.

Podsjetimo, Osnovni sud u Podgorici 12. maja je prihvatio jemstvo od po 400.000 eura okrivljenim državljanima Južne Koreje Do Kvonu i Hon Čand Junu i odredio da se, po uplati novca, puste na slobodu.

Crnogorsko tužilaštvo 18. maja je uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda da odobri kauciju za pritvorenog južnokorejskog državljanina Do Kvona, i njegovog saradnika Han Čan Juna nakon optužbi protiv njih da su putovali sa lažnim pasošima, prenio je južnokorejski Yonhap News.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније