Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.Љ. [ Marko Terzić ]

08. 06. 2023. 08:25   >>  14:41 3

PROVJERE U TOKU

Dojave o bombama: Evakuisane škole i Skupština

Više crnogorskih škola, kao i zgrada Skupštine Crne Gore evakuisani su nakon novih dojava o bombama. Iz Uprave policije saopštili su da preduzimaju mjere i radnje u ovom slučaju, te da su provjere u toku.

Iz Skupštine je za TVCG saopšteno da se zaposleni danas neće vraćati na posao te da su ispražnjene sve skupštinske prostorije, ne samo centralna.

Evakuisane su škole u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu, Danilovgradu i Tivtu.

Roditelji djece koja pohađaju podgoričke OŠ "Sutjeska" i "Branko Božović" pozvani su da dođu po mališane, kao i u školama "Pavle Rovinski", "Maksim Gorki" i u brojnim drugim... 

Kako saznaje TVCG, dojava o postavljenom eksplozivu stigla je i na adrese više škola u Bijelom Polju. Djeca iz nekoliko nikšićkih škola, takođe su se vratila kući nakon što je prekinuta nastava. 

Na teritoriji Opštine Berane, dojave o navodnom podmetanju eksplozivne naprave dobili su na službene mejl adrese šest osnovnih i tri srednje skole, rečeno je novinaru Portala RTCG Tufiku Softiću iz beranske policije.

“PS OB Berane izašli sz na lice mjesta, izvršili evakuaciju učenika i trenutno se vrši pregled prostorija i dvorišta škola”, kazali su iz policije.

Vjeruje se da bi broj škola koje se dobile dojave mogao biti i veći, ali da nisu svi otvorili mejlove.

Tako je u Gimnaziji poruka o podmetanju bombe pronađena u spamu, odnosno neželjenoj pošti.

Podsjetimo, u decembru prošle godine prosvjetne vlasti obustavile su redovnu, a uveli onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je na mejlove 93 crnogorske škole stigao prijeteći mejl o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim.

Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne prijeteće mejlove osumnjičila maloljetnog državljanina Češke Republike.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније