Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

09. 06. 2022. 19:07 >> 19:14

BIJELO POLJE

Treći protest mještana zbog zastoja na rekonstrukciji saobraćajnice

Nakon današnjeg, trećeg po redu, protesta mještana bjelopoljske Mjesne zajednice Bistrica, zbog zastoja na rekonstukciji glavne saobraćajnice prema tom mjesnom centru, koji se održao ispred zgrade Opštine do koje su Bistričani stigli pješke, dogovoreno je da Opština u narednih sedam dana u dogovoru sa Upravom javnih radova CG nađe rješenje za pomenuti problem.

Preko 400 domaćinstava u tom kraju gotovo na nema komunikaciju sa spoljnim svijetom što otežava njihov život i prouzrokuje mnoge gubitke sobzirom da se radi o poznatom poljoprivrednom kraju u kojem posluje i više privrednih društava,istakao je predsjednik mjesne zajednice Sakib Čindrak.

Bistričani traže da im se obezbijedi ustavno pravo na rad, koje im je,kako je istakao Sabahudim Mahmutović ugroženo.

Zastoj u rekonstukciji glavne saobraćajnice ometa žitelje tog kraja da ostvaruju prihod sa svog imetka te da imaju normalnu komunikaciju sa drugim centrima,saopštio je Mahmutović.

Podsjetio je da Mjesna zajednica Bistrica ima najbolje turističke i vodne potencijale na kojima se nalaze četiri ogromna ribnjaka iz kojih se ekspluatišu tone i tone ribe koje,kako je naveo, teško mogu da stignu do kupaca zbog loše saobraćajnice.

“Bitrica posjeduje najviše farmi u opštini na kojima se proizvodi mlijeko za četiri crnogorske mljekare, dvije drvoprerađivačke fabrike te farme jaja iz kojih izlazi na hiljade komada ,u uslovima ograničenje vožnja na 9 km na sat teško je sačuvati proizvodnju a da ne govorimo o zdrastvenoj zaštiti“,dodao je Mahmutović.

Opština Bijelo Polje ima razumijevanje za iskazano nezadovoljsto te prema zahtjevima građana jer zastoj u rekonstukciji puta je zajednički problem čije rješavanje ne zavisi od Opštine,kazao je potpresjednik opštine Nermin Bećirović.

"Lokalna samouprava je zatražila od Uprave javnih radova odgovor kada će radovi biti nastavljeni koji još čeka,nadamo se da će stići narednih dana,a možda i prije, jer je pitanje puta jedan od danšnjih tema kojom će se baviti Vlada", dodao je sekretar Sekreterijata za investicije u Opštini Bijelo Polje, Farko Begović.

U slučaju da se u narednih sedam dana ne nastave radovi na rekostukciji puta, mještani su najvili radikalizaciju protesta.

Vukoman Kljajevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније