Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Vukoman Kljajević / Radio Crne Gore ]

25. 08. 2022. 11:05 >> 11:03
2

ZAVRŠENA TROMJESEČNA OBUKA

Bijelo Polje: Pet lica sa invaliditetom dobilo posao u pekari

Završena je tromjesečna obuka  ,,LSI u oblasti pekarstva“ u okviru projekta ,,Zapošljavanje LSI u oblasti pekarstva“  čiji je nosilac NVO  ,,Centar za preduzetništvo“ a partner na projektu je pekar ,,Šar“.

Nakon obuke u kojoj je učestvovalo 8 LSI sa evidencije ZZZ, Biro rada Bijelo Polje, izabrano je 5 LSI koji će biti zapošljeni u pekari ,,Šar“ u narednih 5 mjeseci.

Rukovodilac projekta, Rafet Mulić je istakao ,,Ovakvi projekti u kojima LSI nađu privremena a ponekad i trajna zapošljenja su najdirektniji i najefikasniji vid podrške ovim licima. Koristim priliku da se svim učesnicima u programu obuke i izvođačima nastave zahvalim na odličnim rezultatima a kandidatima koji nastavljaju zapošljavanje srećan rad“.

Nazmi Brahaj, vlasnik pekar ,,Šar“ ujedno je bio i  instruktor praktične nastave.

,,Naše preduzeeće prvi put učestvuje u zavodovim projektima i više nego smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima projekta a posebno obukom i nabavkom određene opreme koja nam je zaista bila neophodna. Prijatno smo iznenađeni zainteresovanošću LSI da rade u oblasti pekarstva jer kao što su se i sami uvjerili, naša kompanija je savremeno opremljena i usllovi za rad nijesu teški kao što je u tradicionalnom pekarstvu.“

,,Prije uključivanja u sam proces obuke mislio sam da je rad u pekarama jako naporan međutim sam se uvjerio da ovakav savremen pogon pruža konfor za zapošljavanje nas LSI. Zapošljenje mi jako znači jer je plata solidna, uslovi za rad odlični a socijalna strana lično mi je jako važna“,istako je Edin Madžgalj jedan od zapošljenih .

Projekat ima za cilj doprinos povećanju zapošljivosti teže zaposlivih kategorija stanovništva- LSI” kao i podizanje kapaciteta LSI kao i članova  udruženja tih lica u cilju  zapošljavanja kroz naprijeđenje nivo kvalifikovane radne snage u oblasti pekarstva u opštini Bijelo Polje kroz praktičan rad i zapošljavanje kod poslodavaca primjenjujući princip afirmativne akcije ka ženama

Projekat je podržan u okviru grant šeme ZZZCG u okviru kojih se vrši zapošljavanje LSI. Vrijeme realizacije projekta je  10 mjeseci.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније