Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.B./rtcg.me ]

09. 02. 2023. 08:18 >> 08:15
1

HERCEG NOVI

Ministarstvo rješava probleme u JPU “Naša radost”, danas protest

Dio zaposleni iz vrtića JPU “Naša radost” u Igalu za danas je najavio protest, jer su kako navode, “već duže vrijeme nezadovoljni odnosom novoizabrane direktorice prema njima”. Iz Ministarstva prosvjete su za Portal RTCG ovim povodom saopštili da će preduzeti sve korake ka rješavanju nastalih problema, a u skladu sa zakonom.

Protest je najavljen za danas ispred prostorija vrtića u Igalu od 17 časova. U saopštenju medijima, koje nije potpisano, dio radnika navodi da su podršku najavile i neke njihove koleginice iz drugih vaspitnih jedinica.

“Radnici koji su već duže vrijeme izloženi mobingu i nadaju se razrješenju situacije”, poručuju u saopštenju.

A kako bi se došlo do rješenja juče su JPU “Naša radost” u Herceg Novom posjetili predstavnici Ministarstva prosvjete, saopšteno nam je iz tog resora.

“Ministarstvo prosvjete upoznato je sa dešavanjima u JPU “Naša radost” u Herceg Novom. Tu predškolsku ustanovu posjetila je juče generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje sa savjetnikom za predškolsko obrazovanje i obavila razgovor sa svim učesnicima u spornim dešavanjima. Ministarstvo prosvjete preduzeće sve korake ka rješavanju nastalih problema, a u skladu sa Zakonom”, saopšteno nam je iz Ministarstva prosvjete.

Dio radnika u saopštenju navodi kako su predstavnici Ministarstva prosvjete shvatili složenost situacije i “pokazali spremnost da učine što im je u moći, da se ona prevaziđe i konačno riješi na adekvatan način.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније