Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Emina Hodžić Knežević [ Mreža TVCG ]

26. 01. 2024. 07:21 >> 07:21

OD LOVĆENA DO CETINJA

Projekat žičare važan za turističku ponudu

U narednih dvije do tri godine može se očekivati uspješna realizacija projekta od Lovćena do Cetinja.

Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Cetinja Marko Brnović, i Vlada i predsjednik države su dali veliku podršku za nastavak jednog od najvećih infrastrukturnih projekata.

"Radi se o specifičnom projektu, jer izvođenje radova ne iziskuje mnogo vremena. Vođeni iskustvom iz prve faze, to ne bi trajalo duže od godinu dana. Ali, mi imamo brojne  pripremne aktivnosti na izradi projektne dokumentacije, pošto se radi o kulturno zaštićenom području u Prijestonici i Nacionalnom parku Lovćen", kazao je on u "Mreži" na TVCG. 

Nakon izrade idejnog projekta i izrade projektne dokumentacije, kreće se u odabir izvođača radova. 

Sam projekat žičare ne zauzima previše površine, a Brnović smatra da neće biti prepreka oko imovine i parcela.

"To je projekat koji treba da unaprijedi turističku ponudu, pa je u interesu građana. Ne smatram da to može biti prepreka", dodao je Brnović. 

Prema njegovim riječima, žičara će biti jedinstvena u svijetu, pošto povezuje dva kulturno značajna grada Kotor i Cetinje.

"To će za našu Prijestoncu imati veliki značaj što se tiče ekonomskih i turističkih benefita.  U septembru ćemo govoriti kakav će biti model finansiranja, da li će se ići kroz koncesiju, javno privatno partnerstvo ili neki drugi oblik. Koordinator svih tih aktivnosti biće Prijestonica, tako da ćemo u februaru pokrenuti sve procedure", zaključio je Brnović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније