Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Marija Radulović [ Gledajmo se, TVCG ]

08. 05. 2024. 08:12 >> 08:12
1
Čitaj mi:

PRIČA IZ BARA KRALJSKIH

Neustrašiva Darka: Imanje nosi na plećima, i ovce od vuka odbranila

Za podjelu na muške i ženske poslove Darka Martinović nikad nije znala. Odrasla u selu Bare Kraljske nadomak Kolašina kaže da je rad za nju razonoda i terapija.

Za Darku bi stari rekli čovjek - žena, a mi bi mogli dodati i žena zmaj. Njena duhovna snaga nadilazi fizičku.

"Čovjek kad radi nema kad da razmišlja. Onda se obnavlja i mozak i spašavaš samu sebe. Samo rad u prirodi kretanje obnavlja čovjeka i to čovjeka održava", kaže Darka u emisiji "Gledajmo se". 

Darka sa 64 godine kaže da ima kondicije kao da je djevojka. Iako njen radni dan počinje prije svitanja, neumorna je i uvijek orna za rtad. 

"Ne mogu da definišem odakle mi je snaga, osim da je to Božja volja", poručuje ona. 

Darka sa jednakom pažnjom i ljubavlju brine o svakoj biljki na imanju, ali i o svakoj životinji. Oni koji poznaju Darku znaju da je neustrašiva, pogotovo ako treba da odbrani stoku.

Susret sa vukom pamtiće cijelog zivota.

"Muzla sam ovce i primijetila ga, pa sam pozvala oca da mi doda pušku. Vuka sam ubila sam u prsa", ispričala je Darka. 

Sav posao oko imanja i stoke Darka sama nosi na plećima. Koliko posla obavi, čini se da joj je dan prekratak, ali uvjek je zadovoljna kad sve postigne da završi.

"Sin mi je šumski tehničar i pokriva teren oko Opasanice i Veruše. Zimi dođe i pomogne mi i kada su proljećni radovi. Imam i brata, ali je bolestan", ispričala nam je Darka. 

Za nju je definicija sreće zdrav život.

"Ako si zdrav i sposoban da radiš - to je sreća. Život ima smisla, nego ne znamo da ga cijenimo. Uvijek se mora napraviti korak naprijed", poručuje hrabra Darka. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније