Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2015. 16:37 >> 16:28
1

RASPODJELA STANOVA

Žene PzP: Stati na put malverzacijama

Predstavnica Mreže žena Pokreta za promjene (PzP), Iva Pavlović, uputila je pismo ministarki rada i socijalnog staranja, Zorici Kovačević, u kome navodi da je potrebna revizija raspodjele stanova za socijalno ugrožene, da bi se “stalo na put malverzacijama”.

„Zabrinjava nas, da i pored toga što je oko 15 posto stanovništva, čak i  prema zvaničnoj statistici, u zoni apsolutnog siromaštva, te da je preko 50 posto stanovništva u kategoriji siromašnih, dok stanove koji su namijenjeni ljudima u stanju socijalne potrebe dobija neko ko ih zloupotrebljava, prije svega rentirajući ih trećim licima“, saopštila je Pavlović.

Dodaje da će uvijek biti nezadovoljnih načinom na koji je izvršena raspodjela, no da je krajnje vrijeme da se izvrši revizija, kako bi se „stalo na put malverzacijama na štetu građana“.

Ističe da treba provjeriti da li su oni koji su dobili stanove na korišćenje u međuvremenu riješili svoje probleme, te ih podsjetiti da ih vrate, kako bi se dali onima kojima su trenutno najpotrebniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније