Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 04. 2016. 15:00 >> 08:06

TUPONJA PORUČIO

Ugovor iskorak ka reformama zdravstva

Pozitivna Crna Gora pozdravlja potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu, kojim je obezbjeđeno povećanje plata, što je i bio uslov stranke za podršku Zakona o zaradama u javnom sektoru, kazao je šef poslaničkog Kluba Pozitivne Goran Tuponja.

"Prije podrške Zakonu, Pozitivna je insistirala da nadležna ministarstva preduzmu neophodne aktivnosti i što prije usaglase povećanja zarada zaposlenima u zdravstvu, koje im već duži niz godina stagniraju zbog čega se zaposleni nalaze u nezavidnom materijalnom položaju. Iako usaglašena povećanja zarada nisu dovoljna, svakako su značajna i korak su u dobrom pravcu, imajući u vidu ekonomsku situaciju u zemlji", istakao je on.

Kako je kazao Tuponja, vjeruje da će potpisivanje granskog kolektivnog ugovora biti iskorak ka daljim reformama u sistemu zdravstva, kako bi se stvorili bolji uslovi u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga, ali i uslova rada i primanja za zaposlene u zdravstvu.

"Podsjećamo da je, prethodno, amandmanima Pozitivne na Zakon o zdravstvenoj zaštiti omogućen Javni konkurs za rukovodioce zdravstvenih ustanova, kao instrument za veću transparentnost cijelog procesa odabira rukovodećih kadrova, kao i dopunski rad zdravstvenih radnika. Zakon do tada nije predviđao mogućnost dodatnog rada ljekara i to je uzrokovalo veliku polemiku među zdravstvenim radnicima i javnosti uopšte", objasnio je šef poslaničkog Kluba Pozitivne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније