Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

01. 08. 2016. 12:53 >> 12:34

RADIO-GONIOMETRIJA

Naši radio-amateri bronzani u Bugarskoj

Članovi Radio kluba "Podgorica" juniori Dejan Bešović i Filip Drobnjak osvojili su bronzanu medalju na otvorenom prvenstvu Bugarske u u sportsko-tehničkoj disciplini amaterska radio-goniometrija.

"Osvojena bronzana medalja na najjačem regionalnom radio-goniometrijskom takmičenju je nagovještaj revitalizacije ove sportsko-tehničke disciplini u kojoj smo osamdesetih godina prošlog vijeka bili u samom vrhu tadašnje države i Evrope ali i dobrog rezultata u juniorskoj konkurenciji na predstojećem Svjetskom ARDF šampionatu u septembru", istakli su iz Radio kluba "Podgorica".

Kako su kazali, taj rezultat i ukupne aktivnosti na revitalizaciji radio-goniometrijskog sporta, kao što su nabavka vrhunskih goniometara i kompletne opreme za organizaciju treninga i takmičenja regionalnog nivo , uz podršku Uprave za sport i Komisije Ministarstva finansija su garant još boljih rezultata, a najznačajnija aktivnost će biti početak rada škola radio-goniometrije za mlade u kategorijama od pionirskih do seniorskih .

"Dok su se juniori takmičili u Bugarskoj , starije kategorije su u subotu imale uspješan trening na novokartiranim terenima na Žabljaku na kojima se paralelno odvijalo i regionalno takmičenje u organizaciji Orjentiring saveza Crne Gore i Opštine Žabljak. Kako su, inače vrlo atraktivni tereni i za radio-goniometriju i za orjentiring , obrađeni u kartografskim standardima IOM-a to su se stekli uslovi da se na Žabljaku organizuju i evropska radio-goniometrijska i orjentiring takmičenja pa se prva mogu očekivati već naredne sezone", objasnili su iz Radio kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније