Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

02. 09. 2016. 17:51 >> 17:32

ODGOVOR MINISTARSTVA

"Košmari samo u Baždarevoj glavi"

Neistiniti navodi člana Građanskog pokreta URA Milovana Baždara o tome da učenici hercegnovske osnovne škole “Milan Vuković” i njihovi roditelji nemaju nikakvu “ozbiljnu informaciju” o početku nastave u školskoj 2016/2017. godini očigledno su rezultat košmara u kome se on nalazi zbog pokušaja da učenike i obrazovno-vaspitnu ustanovu “uvuče” u političku priču, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Baždar je danas ocijenio da, zbog neshvatljive neodgovornosti Boškovića i njegovih kolega iz Vlade, 730 novske djece i roditelja imaju košmarni početak nove školske godine. Zatražio je ostavke Boškovića i ostalih odgovornih.

"Gospodine Baždar, o Vašoj iskrenosti i očiglednim nečasnim namjerama najbolje će suditi i dvadesetak članova Savjeta roditelja koji su bili na sastanku kojem ste i Vi prisustvovali. Potpuno je jasno da ne birate sredstva za sopstvenu političku promociju i promociju pokreta kome pripadate, pa dajete neistinite izjave, a što je još gore zbog toga ste spremni da bezbjednost učenika i zaposlenih u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi stavite u drugi plan", poručili su Baždaru iz Ministarstva.

Kažu da, zbog košmara u kojem se nalazi, do njega, očigledno, ne dopiru činjenice i istina.

"Ministarstvo prosvjete kao odgovorna institucija vodi računa o funkcionisanju obrazovnog sistema i nama je bezbjednosti učenika i zaposlenih JU OŠ “Milan Vuković” Herceg Novi na prvom mjestu i, za razliku od Vas, mi nećemo dozvoliti da se njihova bezbjednost ni u jednom trenutku ugrozi, što se za Vas ne može reći. Upravo iz razloga njihove bezbjednosti je i donijeta odluka da se odloži izvođenje nastave, a na sastanku sa članovima Savjeta roditelja kojem ste i Vi prisustvovali dogovoreno je da nastava počne 19. septembra", podsjećaju člana GP URA.

Iz Ministarstva, takođe, podsjećaju da je Vlada samo za prvu fazu rješavanja problema klizišta na Savini opredijelila 535 hiljada eura, kako bi ovaj problem trajno riješili jer žele da naši predškolci, učenici i zaposleni borave i rade u bezbjednim objektima.

"I na kraju, gospodine Baždar, 16. oktobra kad se probudite iz sopstvenog košmara, shvatićete da su svi Vaši pokušaji uplitanja obrazovno-vaspitnih ustanova i učenika u politiku i prikupljanje političkih poena besmisleni i uzaludni", zaključili su iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније