Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

06. 03. 2017. 15:14 >> 14:49

JANOVIĆ U BUDVI

Afirmisati školski sport

Sistem školskog sporta formalno postoji, ali ne funkcioniše na zadovoljavajućem nivou, pa stoga, akcenat treba staviti na osnivanje školskih sportskih društava i organizovanje takmičenja tokom cijele godine, istakao je ministar sporta Nikola Janović.

 

Janović je danas bio u radnoj posjeti opštini Budva, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem i obišao Osnovnu školu „Stefan Mitrov Ljubiša“.

On je istakao da posebnu pažnju treba posvetiti afirmaciji školskog sporta

"Ministar Janović je najavio potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvjete, čiji je cilj zajedničko djelovanje na unapređenju i razvoju školskog sporta kroz uključivanje što većeg broja učenika u sportske aktivnosti, sa posebnim fokusom na neaktivnu djecu, kao i formiranje školskih sportskih sekcija, organizovanje sistema takmičenja u školama i razvoj aktivnosti na unapređenju školske sportske infrastrukture, koja je na raspolaganju djeci u nastavi fizičkog vaspitanja", saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Takođe, Janović je Krapovića upoznao i sa obavezom Ministarstva sporta da do trećeg kvartala ove godine pripremi centralni strateški dokument u oblasti sporta, Nacionalni program razvoja sporta za naredni višegodišnji period.

"Predsjednik Opštine Budva se zahvalio ministru na posjeti i iskazao spremnost da sarađuje i podrži svaku inicijativu Ministarstva koja je usmjerena na stvaranje sportskih navika i razvoj zdravih stilova života kod djece i omladine", navod se u saopštenju.

Krapović je naglasio da Opština Budva izdvaja značajna sredstva za rad sportskih klubova i uopšte za razvoj sporta, međutim, situacija je alarmantna kada je u pitanju stanje sportskih objekata.

"U tom kontekstu, upoznao je Ministra sa projektom prekogranične saradnje, za koji je Opština aplicirala zajedno sa NVO „Građanska inicijativa“, koji se odnosi na afirmaciju korišćenja javnih površina, a pogotovo sportskih terena i igrališta za djecu", piše u saopštenju.

Nakon sastanka sa predsjednikom opštine Budva, Janović je obišao Osnovnu školu „Stefan Mitrov Ljubiša“, gdje se sastao sa upravom škole. On je, kako se dodaje u saoppštenju, takođe prisustvovao dijelu časa fizičkog vaspitanja i tom prilikom podijelio učenicima prigodne poklone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније