Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 07. 2013. 07:55 >> 09:26
2

PAKLENI PONEDJELJAK

U Podgorici danas 42 stepena!

Zemlje regiona nalaze se pod "udarom" tropskog talasa, koji će danas donijeti izuzetno toplo vrijeme, sa temperaturama iznad 40 stepeni.

 

 

Talas toplog vazduha zahvatio je područje zapadnog Balkana, gdje je za danas najavljeno i više od 40 stepeni.

 

Meteorolozi predviđaju da će danas biti sunčan i veoma vruć dan, sa dnevnim temperaturama između 35 i 42 stepena, koliko će, prema najavama meteorologa, biti u Podgorici.

Ta tremperatura se približava rekordu od 7. avgusta prošle godine, kada je u glavnom gradu Crne Gore izmjereno 43,5 stepeni, dok je 24. avgusta 2007. u Podgorici bilo 44,2.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je upozorio Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova da ovih dana Crnu Goru očekuje toplotni talas, sa temepraturom većom od 40 stepeni.

Toplotni talasi će se nastaviti i tokom avgusta, što je za to doba godine nešto na šta su, pogotovo Podgoričani, navikli.

Inače, ljekari su saopštili da vreli dani ne prijaju hroničnim, plućnim i srčanim bolesnicima, i da je povećan rizik od trovanja hranom, vodom. Građanima se savjetuje izbjegavanje boravka na suncu između deset i 18 sati, ali i uzimanje dosta tečnosti i lagane hrane.

Simptomi toplotnog udara su vrtoglavica, slabost, uznemirenost, pojačana žeđ i glavobolja. Ljekari savjetuju da se svima kojima pozli ukaže prva pomoć tako što će biti sklonjen na neko hladnije mjesto.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније