Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

02. 05. 2020. 21:33 >> 21:33

DEKANICA SPAIĆ

Pravni fakultet spreman za predispitne obaveze

Pravni fakultet je u potpunosti spreman i raspolaže svim neophodnim tehničkim i ljudskim kapacitetima potrebnim za realizaciju odluke Senata Univerziteta Crne Gore u dijelu sprovođenja predispitnih obaveza, kazala je dekanica Pravnog fakulteta prof. dr Aneta Spaić.

Za najveći broj predmeta, predispitne provjere znanja biće organizovane onlajn, upotrebom savremenih informacionih tehnoloImagegija, najavila je ona. Pritom, dodala je, imali su u vidu da aktuelna situacija ima negativan uticaj na životni standard naših studenata i drugih crnogorskih građana.

“Posebno ističemo da je riječ o tehnologijama i postupcima koji su besplatno dostupni svim našim studentima i nastavnicima. Za manji broj predmeta, koji su specifične prirode, predviđeno je da se provjera znanja obavi zajedno sa završnim ispitom u prostorijama fakulteta kada se za to steknu uslovi”, objasnila je dekanica Spaić.

Prema njenim riječima, na više od 80% predmeta organizovana je predispitna online provjera znanja u različitim formama (Zoom, Moodle, Skype, problemski zadaci, eseji-seminarski radovi...), u zavisnosti od specifičnosti samih predmeta.

“Za manji broj predmeta provjera znanja treba da bude obavljena po okončaju privremenih mjera. Kako je riječ o relativno malom broju predmeta, ne očekujemo nikakve značajnije probleme u procesu naknadne realizacije predispitnih obaveza”, dodala je Spaić.

Za studijski program Pravne nauke na Pravnom fakultetu, kaže da je struktuiran tako da gotovo u potpunosti omogućava online predispitne provjere znanja.

“Izuzetak je manji broj predmeta, ali su predmetni nastavnici i na tom planu učinili dodatne napore da blagovremeno obavijeste studente o svim relevantnim pitanjima za nastavak nastavnog i ispitnog procesa odmah po prestanku ograničavajućih mjera”, kazala je dekanica Spaić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније