Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 08. 2020. 16:13 >> 16:16
5

CPC

"Lajović iz CPC isključen još 2018."

Crnogorska pravoslavna crkva saopštila je da čelnik, kako kažu, takozvane Eparhije Podgoričko- dukljanske Vladimir Lav Lajović, u svojim javnim nastupima dovodi u zabludu vjerujuće da nastupa u ime CPC. Njega je Crnogorska crkva isključila iz svojih redova 24. marta 2018. godine, i to, kako su naveli, zauvijek.

Kako ističu U CPC, prethodno je od nadležnoga arhijereja opomenut zbog djelovanja protivnog Svetim kanonima, crkvenim pravilima i Ustavu Crnogorske crkve.

"Lajović je davao sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i dovodio u zabludu vjerujuće. Vrijeđao je arhijereje i klir, spletkario i pokušao da dovede do podjela u vjernome narodu i okrene ih protiv crkvenih vlasti. Nakon što je 22. marta, na osam stranica pisma, iznio nečuvene uvrede na račun mitropolita Crnogorske crkve gospodina Mihaila, klira i dijela vjernoga naroda Crkveni sud Crnogorske crkve ga je stavio pod trajnu zabranu svještenodejstva i za vazda isključio iz Crnogorske pravoslavne crkve", napominju u saopštenju CPC.

Kkao dodaju, Lajović se u Italiji hirotonisao s odeždom vladike Mihaila, ukradenom iz Vladičanskoga doma, o čemu je izvještavala štampa i portali.

"Nakon prijave njenoga nestanka, dana 6.11.2019. godine, vratio ju je Odjeljenju bezbjednosti Cetinja. Međutim iz iskaza pred policijom ostalo je nejasno kako je došao do arhijerejske odežde: da li je sam provalio u Vladičanski dom ili je imao pomagače i ko su ta lica?", ističu u CPC.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније