Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

26. 09. 2020. 13:17   >>  13:19

NEVRIJEME

Oštećen most u Starom Baru

Stari most na Suvom potoku u Starom Baru značajno je oštećen, saopšteno je iz Društva maslinara. Nakon velikog nevremena i više nego obilnih padavina, sa brda Bual su se odronile stijene od kojih je najveća pala na zapadnu stranu mosta i srušila dio ograde.

Kako kaže predsjednik Društva Ćazim Alković, stijena je ogromna i teška više od jedne tone.

“Prava je sreća da se u trenutku obrušavanja niko nije našao na mostu i da niko nije povrijeđen”, navodi se u saopštenju.

Komisija Društva maslinara Bar je izašla na teren, konstaovala oštećenja mosta i zaključila da bi bilo važno da se šteta što skorije sanira.

“Iako je turistička sezona na kraju, maslinarska sezona tek treba da počne, veliki broj maslinara most koristi za odlazak u Džidžarin, a takođe, Barani su već stekli naviku da slobodno vrijeme provode u prirodi, a ovo područje je izvanredno za šetnju i rekraciju”, navodi se u saopštenju.

Alković napominje da je Društvo ranije sa Turističkom organizacijom obnovilo most i dodaje da se nada da će se naći finansijska sredstva za tu namjenu.

“Zahvaljujući Turističkoj organizaciji Bar i arheologu Omeru Peročeviću, Društvo maslinara Bar je, uz pomoć majstorkih ruku Suvada Osmanovića, od propdanja sačuvalo most. Nadamo se da će se naći finansijska sredstva, koja su minimalna, ali koja na žalost Društvo nema da se most sanira”, zaključio je Alković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније