Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 10. 2020. 18:30 >> 18:35
4

CETINJSKA BOLNICA

Provjeravaju je li bilo kršenja zakona i nesavjesnog liječenja

U cilju provjere ispravnosti medicinskog tretmana i poštovanja preporuka Instituta za javno zdravlje, inspektori crnogorske policije saslušali su danas direktoricu bolnice "Danilo I" na Cetinju Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je liječilo mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Prema informacijama portala Pobjede, osnovane su sumnje koje su u subotu objavio portal Aktuelno da je mitropolit Afilohije, mimo procedure, liječen u Cetinjskom manastiru i da je osoblje bolnice "Danilo I" donosilo ljekove, ali i davalo kiseoničku terapiju.

Policija prikuplja podatke da li je u slučaju medicinskog tretmana Amfilohija Radovića došlo do kršenja procedure i nesavjesnog liječenja.

Direktorica cetinjske bolnice nije se javljala na više poziva portala Pobjede danas. 

Više izvora Pobjede tvrdi da policija provjerava informaciju da je mitropolit Amfilohije testiran još 1. oktobra pod šifrom ili lažnim imenom, a da je kasnije dobio medicinski tretman koji se uobičava kod pacijenata koji imajukortona virus.

U prvom saopštenju iz bolnice ,,Danilo I” konstatuje se da je mitropolit Amfilohije pregledan, da mu je uizeta krv radi analize, ali da je odbio testiranje na korona virus kao i snimanje pluća. Tada je ljekarski tim bolnice ,,Danilo I” objavio da Amfilohije Radović ima ,,običnu prehladu i da je konstatovan bronhitis”.

Mitropolit Amfijohije juče je, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, primjen u cetinjsku boilnicu, testiran je i utvrđeno je da je zaražen korona viruso, a sinoć je oko 22 sata transportovan u Klinički centar Crne Gore.

Nesavjesno liječenje je djelo obuhvaćeno u krivičnom zakoniku Crne Gore i to u članom 290 KZ “Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći” i članom 292 KZ “Neukazivanje ljekarske pomoći”

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније